Tenis

Novo hrvatsko finale

Ivor Krapac • petak, 13.01.2006.

Drugi tjedan nove sezone donijet će nam i drugi hrvatski nastup u finalu nekog ATP turnira. Nakon što je prošlog tjedna Ivan Ljubičić osvojio Chennai, Mario Ančić noćas je stigao korak do naslova na 430.000 $ vrijednom turniru u novozelandskom Aucklandu...

Mario je u polufinalu s glatkih 6:3 i 6:1 svladao 20-godišnjeg Švicarca Stanislasa Wawrinku, 54. tenisača svijeta. Kao i u ranijim ovotjednim novozelandskim nastupima, drugi hrvatski "reket" ponovno je sve riješio u dva seta, podjednako uvjerljivo kao u prvom kolu protiv Marka Nielsena i jučerašnjem četvrtfinalu protiv Fernanda Gonzaleza. Jači otpor pružio je tek Andy Murray, s kojim se Ančić susreo u osmini finala.

Protiv Wawrinke je Mario imao manjih problema samo u prvom setu. Počelo je dobro, uz break za 3:1 i odlazak do 4:1, a nastavilo se nešto slabije, gubitkom servisa u sedmom gemu i Švicarčevim približavanjem na 4:3. No, na tome je i ostalo - Ančić je kod 4:3 napravio novi break, a potom i odservirao za osiguranje prvog seta.

U drugom je sve išlo lakše, s nova tri breaka drugog hrvatskog "reketa". Wawrinka tu više nije imao ozbiljniju šansu i Mario je dosta brzo osigurao svoje peto ATP finale u karijeri. Dosad je uzeo jedan naslov, prošle sezone na travi Hertogenboscha.

Druga titula samo je pobjedu daleko, a Ančić će tu pobjedu pokušati dohvatiti protiv Finca Jarkka Nieminena, koji je u drugom polufinalu nakon teške borbe pobijedio Belgijca Oliviera Rochusa rezultatom 6:4, 6:7(4), 7:6(4). U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju Ančića i Nieminena, odigranom prošle godine na zemlji Hamburga, slavio je Finac rezultatom 7:6, 6:4.

ATP Auckland, 13.1.2006., polufinale: Ančić (Hrvatska, 5) - Wawrinka (Švicarska) 6:3, 6:1. Nieminen (Finska, 7) - O. Rochus (Belgija, 6) 6:4, 6:7(4), 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!