Tenis

"Znam da svi očekuju moju pobjedu"

HINA • četvrtak, 01.12.2005.

Današnjim ždrijebom odlučeno je da će finalni dvoboj Davis Cupa između Slovačke i Hrvatske, koji se igra u Bratislavi od 2. do 4. prosinca, otvoriti najbolji hrvatki tenisač Ivan Ljubičić i drugi slovački reket 23-godišnji Karol Beck...

Iako u Davis Cupu nema favorita, nadamo se da će Hrvatska nakon sutrašnjeg prvog meča voditi sa 1-0. Najveća garancija za to su ovogodišnje Ljubičićeve igre u Davis Cupu (nije izgubio niti jedan meč), te na ATP Touru. Ljubičić je dosad tri puta igrao protiv Becka, i ima dvije pobjede. Njihov posljednji susret dogodio se ove godine u Milanu, a Ljubičić je slavio sa 6-7, 6-0, 6-2.

"Znam da svi očekuju moju pobjedu protiv Becka, čak i moji suigrači govore da već vodimo 1-0. To stvara dodatni pritisak, no nadam se da se to neće negativno odraziti na moju igru. Svaki meč u Davis Cupu je težak, Beck je vrlo dobar tenisač i morat ću igrati na najvišoj razini ako želim pobijediti", izjavio je Ljubičić nakon ždrijeba.

Slika 1 od 2.
Foto: Goran Pervan

Na pitanje da li je olakotna okolnost što je Beck zbog ozljede koljena izbivao više od mjesec dana, Ljubičić je kazao: "Znam da ga nije bilo pet ili šest tjedana. No, sada mi izgleda svjež i siguran sam da će to biti težak meč. Nadam se pobjedi, jer s obzriom na to kako sam igrao u posljednje vrijeme doista nije bitno tko mi je protivnik".

Nakon Ljubičića i Becka na teren izlaze najbolji slovački igrač 27-godišnji Dominik Hrbaty i Mario Ančić. Iako mu je ovo bila najbolja godina u karijeri, Ančić se ove sezone nije iskazao u Davis Cupu. S druge strane, Hrbaty je ove godine briljirao u najjačem momčadskom natjecanju. No, veseli činjenica da Ančić ima pozitivan omjer protiv Hrbatya. U dosadašnjih pet susreta Ančić je slavio tri puta, s tim da su sva tri posljednja meča pripala hrvatskom igraču. Posljednji puta susreli su se ove godine u Marseilleu, a Ančić je pobijedio sa 6-3, 7-5. "To što imam pozitivan skor protiv Hrbatya ne znači puno. Svaki put kad sam igrao protiv njega bili su to vrlo izjednačeni susreti", rekao je Ančić.

Hrvatski tenisač smatra da će veći pritisak biti na Hrbatyu. "Bit će to jako težak meč, no vjerujem da će Hrbaty biti pod većim pritiskom, i to iz dva razloga - igra pred domaćom publikom, te zna da sam ga već dobio ove godine. Sigurno je jedno, potrudit ću se da ne dobije niti jedan lagani poen", naglasio je Ančić.

Najtrofejniji hrvatski tenisač u povijesti Goran Ivanišević, koji je otišao u mirovinu nakon prošlogodišnjeg Wimbledona, naglasio je kako je spreman uskočiti ako bude potrebno.

"Jako sam sretan što sam u ekipi. O tome da ću kao igrač sudjelovati u finalu Davis Cupa počeo sam razmišljati tek prije dva mjeseca na Senior Touru u Grazu. Igram bolje negoli prošle godine, kad sam zaključio karijeru, i ako bude potrebno spreman sam uskočiti. No, o tome odlučuje izbornik Pilić. Ovo je moj zadnji Davis Cup kao igrača u reprezentaciji, a hoću li postati izbornik Hrvatske, odlučit ću nakon razgovora s Pilićem. Nadam se da ćemo se vratiti u domovinu s pobjedničkim peharom", kazao je Ivanišević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!