Vodeni sportovi

Schoeman nije Draganja

Bernard Jurišić • četvrtak, 08.12.2005.

Nakon što je naš (bivši) reprezentativac Duje Draganja prihvatio ponudu da u budućnosti pliva za Katar, zanimljiva priča s drugačijim ishodom stigla je iz Južne Afrike...

I najbolji južnoafrički plivač Roland Schoeman dobio je ponudu iz bogate bliskoistočne države i nakon što je uzeo vrijeme za razmišljanje, odbio katarske dolare.

"Odlučio sam ostati u svojoj domovini, jer želim da se uz moje medalje svira južnoafrička himna. Ljudima iz Katara želim zahvaliti za sve što su mi ponudili, no nema potrebe da povisuju ponudu, ostajem kod kuće", izjavio je Schoeman.

Vezane vijesti

Južnoafričko plivanje nije u ništa mnogo boljoj financijskoj situaciji od hrvatskog, a svjetskom rekorderu na 50 metara leptir, 100 metara slobodno i 100 metara mješovito, u Kataru su ponuđeni dvostruko bolji financijski uvjeti nego Draganji.

"Svjestan sam toga što mi Katar nudi, no moja odluka je konačna. Želim ostati i pomoći da plivanje u Južnoj Africi dobije što bolji status, da naši plivači u budućnosti ne moraju razmišljati o bogatim ponudama iz inozemstva", objasnio je svoju odluku Južnoafrikanac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!