Nogomet

Hajduk - Čakovec: Uzvrat za poraz u prvom dijelu

Bernard Jurišić • nedjelja, 12.11.2000.

Hajduk je uspio ubilježiti tri boda protiv Čakovca, kluba koji je bio razlogom promjene trenera u početku sezone. Zoran Vulić je ipak pokazao da ima ključ za otvaranje čvrste čakovečke brave, pobijedivši i u osmini finala Kupa i sad u prvenstvu.


Upornost se isplatila - Hajduk je pobijedio Čakovec (Snimio: Baldo Leburić)

U 4. minuti Bubek je izdaleka provjerio budnost Pletikose, a nakon kornera Škopljanac je umjesto mreže pogodio svog suigrača Škaričića, koji je spriječio opasnost za splitska vrata. U 13. minuti Bošnjak je ukrao loptu u šesnaestercu gostiju, no nije ju uspio dobro prebaciti na drugu stranu prema Biliću. Pet minuta kasnije Carević je glavom nakon kornera gađao vrata preko istrčalog Perića, no netko je iz gostujuće obrane uspio odbiti loptu s gol linije.

Hajduk je nastavio borbeno, pritiskali su bijeli Čakovčane “na refule”. Tako je u 25. minuti Leko oklijevao s udarcem, a dvije minute kasnije Perić je odlično ušao u udarac Biliću, nakon što ga je Pirija proigrao u prostor. Vodeći pogodak stigao je u 39. minuti. Carević je izveo slobodan udarac pored same desne aut - linije, na prvoj vratnici je Bošnjak “prenio” loptu na drugu stranu, gdje ju je dočekao Igor Musa i iz drugog pokušaja spremio u mrežu.

Izjednačiti su Čakovčani mogli već u drugoj minuti nastavka. Tek ušli Zrna proigrao je Kelemena, koji je pronašao samog Kustera, na par metara od gol linije. No, Pletikosa je po tko zna koji put dokazao da je prvi hrvatski vratar u ovom trenutku. Kazna je stigla 5 minuta kasnije. Leko je ubacio loptu iz kornera na prvu vratnicu, gdje ju je dočekao Mate Bilić i neometan povisio na 2:0.

Balić: “Škaričić me izazvao”

Da medalja uvijek ima dvije strane, pokazao je nedavni incident nakon utakmice Hajduka i Čakovca u Kupu, između Hajdukovog oružara Balića i Splićanina u redovima Čakovca Marinka Škaričića. Hajdukov oružar nakon utakmice je pljusnuo Škaričića, no događaj je ipak imao “uvod”, nekoliko minuta prije, kojeg nismo bili svjedoci. Objašnjenje slučaja pokušali smo potražiti nakon današnje utakmice, baš kod Hajdukovog oružara, koji, nažalost, nije bio prisutan. Njegov kolega objasnio nam je drugi dio priče: ”Škaričić ga je nakon utakmice i koškanja u tunelu, odgurnuo, navodno i opsovao, što je Balića naljutilo. Ono što se dogodilo poslije, samo je posljedica tog događaja”. Vrijedilo je čuti i ovaj detalj priče, jer iako Hajdukov oružar na kraju nije reagirao na pravi način, svakako ukor zaslužuje i mladi Splićanin, koji nije smio dignuti ruku na starijeg od sebe, k tomu i čovjeka koji mu je mnogo puta pripremio kopačke i promijenio čepove dok je igrao u Hajdukovu podmlatku.

Nakon povećanja vodstva domaćina, Čakovčani su se otvorili, preuzeli veći rizik i u nekoliko navrata opasno priprijetili Pletikosinim vratima. Posebno nakon ulaska Makedonca Gorana Petreskog, koji je u zadnjih pola sata pošteno namučio splitsku obranu. U 72. minuti ispremiješao je desni bok Hajduka, na udarac mu je blokiran u posljednji trenutak, kad je bio u matnoj poziciji. Kontra je rodila - pečat na pobjedu. Pirija je poslužio Bilića, koji se othrvao obrani crvenih i manirom vaterpolskog sidruna gurnuo loptu ispod Perića za 3:0.

Preostali dio utakmice pripao je gostima, koji su se potpuno otvorili. Kelemen je u 75. pokušao izdaleka, no lopta je fijuknula preko grede, a dvije minute kasnije Vuković je spasio ispred Bunca, kad je ovaj bio sam pred vratarem domaćih. U 79. minuti ponovno je Petreski prošao kroz desni bok Splićana, idealno uposlio Kelemena na pet metara od gol - linije, no ovaj je poslao loptu pored gola.


Ivan Bošnjak i Marinko Škaričić (Snimio: Baldo Leburić)

Potom je Makedonac shvatio da će gol lakše postići sam, pa se prebacio u sredinu. Prvu je šansu propustio, pucao je glavom u Pletikosu, no drugi je put bio neumoljiv, za zasluženi počasni pogodak gostiju. Još je u posljednjoj minuti Bošnjak mogao povisiti rezultat, no nakon što je odsprintao sam od centra do vrha šesnaesterca, nije imao koncentracije za pravu završnicu.

Zoran Vulić, trener Hajduka: ”Iz prekida smo došli u prednost, to nam je olakšalo daljnji tijek utakmice, jer nismo morali bezglavo juriti rezultat.”

Mario Carević, Hajduk: ”Nije bilo lako u početku protiv zatvorene formacije Čakovca, no kad smo postigli prvi gol prisilili smo ih da se otvore, što nam je olakšalo igru. Zasluženo smo pobijedili, bilo bi lijepo zaokružiti ovaj dio s pobjedama u Vinkovcima i protiv Rijeke u Splitu.”

Ilija Lončarević, trener Čakovca: ”Nisam zadovoljan, izgubili smo na pravi amaterski način. Primili smo dva gola iz prekida, kod 1:0 nismo zabili “mrtvu” šansu, kasnije smo primili i drugi gol početkom drugog dijela i bilo je kasno za povratak. Mislim da ni večeras nismo razočarali.”

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!