Sportnet

Birajte sportaša godine

Bernard Jurišić • nedjelja, 15.01.2006.

Vaš i naš posljednji i najvažniji izbor je pred vama - odabir najboljeg hrvatskog sportaša u prošloj godini. Pred vama su "četiri mušketira", iako je u konkurenciju moglo ući barem još toliko njih. Predstavljamo vam finaliste...

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ivano Balić: Najbolji rukometaš na svijetu u 2005. godini našu reprezentaciju predvodio je do svjetskog srebra u Tunisu. Na tom je natjecanju uvršten u najbolju momčad prvenstva i proglašen najkorisnijim igračem turnira. S Portland San Antoniom postao je prvak u najjačoj svjetskoj ligi, španjolskoj.

Slika 4 od 5.
Foto: Ante Đorđević

Ivan Ljubičić: Bila je to najbolja godina u karijeri novog teniskog ljubimca nacije. 11 pobjeda u 12 mečeva u Davis Cupu dovelo je našu tenisku reprezentaciju do nevjerojatnog podviga, osvajanja trofeja. Igrao je 8 ATP finala, osvojio 2 turnira (Metz i Beč), a krunu sezone na ATP touru imao je nastupom na Masters Cupu, natjecanju 8 najboljih svjetskih tenisača. Ušao je u 10 najboljih na svijetu i najavio još trofejniji nastavak karijere.

Slika 1 od 1.

Vezane vijesti

Dado Pršo: Već tri godine "hrabro srce" dominira izborima za najboljeg hrvatskog nogometaša. Svojim pristupom i u klubu i u reprezentaciji, brzo je osvojio srca svih navijača Glasgow Rangersa i Hrvatske. S Rangersima je osvojio titulu prvaka Škotske i prošao "sito" Lige prvaka, osiguravši nastup među završnih 16 na proljeće. S reprezentacijom je osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu, a posebno je pamtljiva posljednja domaća utakmica protiv Švedske, uoči koje su mu doktori iz koljena izvukli gotovo pola litre sukrvice. Pršo je stisnuo zube, nije ni pomišljao propustiti taj susret i na kraju se radovao sa suigračima odlasku na SP.

Slika 3 od 4.
Foto: Tal Ben-Izhak

Nikola Vujčić: Slično kao Pršo, "Vujo" je već nekoliko godina nedodirljiv u hrvatskoj košarci. Iako mu i dalje nedostaje rezultat s reprezentacijom, u 2005. godini obranio je naslov prvaka Europe s Maccabijem, ali i naslov najboljeg centra Europe. Uvršten je u najbolju petorku Eurolige, a u 2005. je ostvario doseg kojeg nije još ni jedan košarkaš u povijesti - euroligaški "triple-double" na utakmici protiv poljskog Prokoma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!