Rukomet

Pobjedom otvoren Croatia Cup

Bernard Jurišić • petak, 13.01.2006.

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Mađarske otvorila je nikad jači Croatia Slovenia Cup. U prvoj utakmici priprema za Europsko prvenstvo u Švicarskoj, momčad Lina Červara pobijedila je Mađarsku 33:30...

Na vrlo snažnom Croatia Cupu, koji se ove godine proširio i na Sloveniju, na kojem sudjeluju aktualni olimpijski pobjednik i svjetski doprvak Hrvatska, aktualni europski prvak Njemačka i doprvak Slovenija, te polufinalist Olimpijskih igara Mađarska, Hrvatska je startala pobjedom.

U punoj dvorani u Poreču, pred oko 1.500 gledatelja, nova momčad Lina Červara pobijedila je Mađarsku 33:30. Najviše veseli što je ponajbolji igrač naše momčadi bio povratnik Renato Sulić sa 7 pogodaka, koji je najavio da će biti veliki adut na Europskom prvenstvu.

Utakmicu su naši otvorili s 4:1, no Mađari su dohvatili našu prednost i do poluvremena smo uglavnom bili u egalu. Prvo i jedino vodstvo Mađari su stekli nekoliko sekundi prije kraja poluvremena (17:19).

Drugi dio naši su opet otvorili ozbiljno, stekavši prednost od 5 pogodaka (27:22). Mađari su je ugrozili samo jednom, došavši na 30:28, pet minuta prije kraja, no brza dva pogotka naših, praćena s 11 obrana Venija Loserta u drugom poluvremenu bilo je dovoljno za pobjedu.

Široj javnosti predstavilo se nekoliko novih igrača i mladih snaga, poput vratara Martinovića, koji je dobio cijelo prvo poluvrijeme i juniora Duvnjaka, koji je zabio posljednji pogodak za 33:30.

Ipak, da ne bi bilo dvojbe, motor momčadi i ovog puta bile su provjerene snage, Sulić, Balić, Metličić, Džomba, Vori, Losert... Uz njih, nije teško učiti i izgledati dobro.

U drugoj utakmici 1. kola u Kopru se sastaju Slovenija i Njemačka, a sutra naša reprezentacija u 18 sati u Puli igra protiv Nijemaca.

HRVATSKA - MAĐARSKA 33:30 (17:18)

HRVATSKA: Losert, Martinović, Džomba 5 (4), Vori 5, Sulić 7, Dominiković, Balić 5, Špoljarić 1, Duvnjak 1, Metličić 5, Buntić 3, Pongračić, Horvat, Čupić 1, Vukić, Obad.

MAĐARSKA: Mikler, Szente, T.Ivancsik 3, Buday 3, Nagy 3, Gal 2, Ilyes 6 (1), G.Ivancsik 5, Harsany 3, Toro 2, Lendway 1, Zubai 3, Sabolcz, Josza, Laluska, Czaszar.

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Mađarska 8 minuta.

Sedmerci: Hrvatska 3 (3), Mađarska 1 (1).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!