Rukomet

Ozljeda Metličića i poraz od Njemačke

Branimir Korać • subota, 14.01.2006.

U drugom susretu na Croatia-Slovenia kupu hrvatska rukometna reprezentacija upisala je uvjerljiv poraz od Njemačke 31:25. Veći razlog za zabrinutost od ovog poraza je ozljeda Petra Metličića koji je igru napustio u prvom poluvremenu nakon što je dobio snažan udarac u nos...

Hrvatska nije uspjela ubilježiti drugu pobjedu na Croatia-Slovenia kupu. U Puli je uspješnija bila Njemačka s uvjerljivih 31:25.

Ono što još više zabrinjava sve oko naše reprezentacije je ozljeda Petra Metličića. Pero je nakon 20-ak minuta igre dobio jak udarac u lice od strane Zeitza i morao je napustiti igru. Još se ne zna koliko je teška Metličićeva ozljeda, ali sigurno je da nam je ona sad najmanje trebala. Nakon što Blaženko Lacković ne nastupa već je u rehabilitacijskom programu, Lino Červar ostao je i bez Metličića što je ogroman hendikep.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Već u ovom susretu bilo je vidljivo kako nemamo pravu zamjenu za ovu dvojicu igrača i koliko je hrvatska vanjska linija slabija bez Pere i Laca. Ivano Balić nešto je pokušavao, ali sve se svodilo na guranje lopte na crtu što baš i nije prolazilo. Nijemci su još na vratima imali i raspoložene Fritza i Lichtleina koji imaju velike zasluge što je Njemačka u drugom dijelu imala i osam golova prednosti.

Rezultatski je počelo odlično, Šola je briljirao na vratima i Hrvatska je brzo vodila 5:1 pa 6:3, ali dopustila je Nijemcima povratak u susret. Nakon ozljede Metličića iz igre izlazi i Šola i tu počinje naš pad. Njemačka već na poluvremenu ima 17:14, a odličnim ulaskom u drugi dio podiže prednost i na ogromnih 24:16. Naša reprezentacija serijom 6:2 smanjuje na 26:21, ali ne uspijeva napraviti i čudo. Njemačka na kraju zasluženo pobjeđuje.

Najefikasniji u našim redovima bili su Džomba sa šest, Sulić s pet i Vori sa četiri gola, a kod Njemačke Kehrmann sa sedam, Hens sa šest i Zeitz s pet golova.

U nedjelju Njemačka igra s Mađarskom, a Hrvatska u 18 sati sa Slovenijom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!