Ostali sportovi

"Ovo je moj pravi povratak"

Bernard Jurišić • petak, 20.01.2006.

Blanka Vlašić napokon se vraća. Najbolja hrvatska atletičarka i rekorderka u skoku u vis, danas je predstavila plan za početak dvoranske sezone, koja će kulminirati nastupom na Svjetskom prvenstvu. Nakon ružne 2005. godine, 2006. znači novo dokazivanje i nove visine...

Nakon što se oporavila od operacije štitnjače, Blanka Vlašić vraća se na svjetske atletske stadione i dvorane. Dojam je - uspjeha gladnija više nego ikad, željna dokazivanja i povratka u vrh svjetske atletike, gdje se vinula skokovima preko dva metra.

Slika 1 od 2.
Foto: Bernard Jurišić

Danas je u prostorijama splitskog ASK-a, koji je dobio potporu Europske atletske federacije da Split bude hrvatski atletski centar u pripremama za OI u Pekingu 2008., predstavljen plan nastupa u dvoranama, koji će kulminirati nastupom na Svjetskom prvenstvu u Moskvi, od 10. do 12. ožujka.

Za Moskvu će Blanka krenuti već u ponedjeljak, na prvi dvoranski miting koji će se održati 25. siječnja. Nakon toga dogovoreni su nastupi u Stockholmu (2. veljače), Arnstadtu (4. veljače) i Weinheimu (8. veljače), a prije Svjetskog prvenstva, nastupit će i na nekom od mitinga u Valenciji (11. veljače), Leipzigu (12. veljače), Banskoj Bistrici (14. veljače), Birminghamu (18. veljače) i Gentu (26. veljače).

"Nadam se da je ovo najveća pauza koju sam imala. Sretna sam što sam opet spremna i nestrpljivo čekam natjecanja. Znatiželjna sam vidjeti kako će biti, kako ću reagirati nakon duge pauze", počela je Blanka.

Pripreme za povratak obavljene su s istom momčadi, trenerima Joškom Vlašićem i Bojanom Marinovićem, te zdravstvenim tandemom Geržak - Tranfić.

Slika 2 od 3.
Foto: Bernard Jurišić

"Zadovoljna sam pripremama i svojom tehnikom, nemam velikih pogrešaka, sve je prošlo kako treba. Nemam nikakva velika očekivanja, tek trebam vidjeti kako će sve izgledati na natjecanjima, ali samouvjerena sam, željna natjecanja i dobro pripremljena."

Skakačice svoje treninge odrađuju u tišini, bez velikih najava, pa nismo od Blanke uspjeli saznati koje je visine savladavala na treninzima. "Ne znam u kakvoj su formi konkurentice, koliko preskaču, koje probleme imaju. Svi to kriju, pripremaju se u tišini, tako da će tek natjecanja pokazati tko je gdje. Ista je priča i sa mnom, ne opterećujem se rezultatom, želim samo dati sve od sebe", reći će Blanka.

Predstavljene su i nove tenisice koje je u hrvatskim bojama Adidas izradio za Blanku, s kojima će nastupati na dvoranskim natjecanjima. Zanimljivo je i da je zalet skakačica povećan za još jedan korak (10 koraka bez uvoda), pa je i to zahtjevalo pažnju na pripremama.

"Brzo sam se priviknula, nema tu problema. Najvažnije je da sam konačno zdrava i ovu sezonu smatram svojim pravim i definitivnim povratkom", prisnažila je najbolja hrvatska atletičarka na kraju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!