Rukomet

Olimpijski prvaci u Vukovaru

Bernard Jurišić • petak, 20.01.2006.

Olimpijski pobjednici i svjetski doprvaci, hrvatski rukometni reprezentativci, danas su posjetili krajnji istok Hrvatske. S priprema u Osijeku, "skoknuli" su u grad heroj i posjetili mjesta stradanja hrvatskog naroda u Domovinskom ratu...

Reprezentativci su u Vukovaru posjetili spomen obilježje na jednog od junaka Domovinskog rata, poginulog general-bojnika Blagu Zadru, spomen-područje na Ovčari, te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.

Slika 1 od 2.
Foto: FaH

"Svaki bi hrvatski građanin barem jednom u životu morao doći u Vukovar i vidjeti što se ovdje dogodilo, da se takva tragedija ne bi više nikada ponovila", izjavio je novinarima na Ovčari reprezentativac Vlado Šola.

Vezane vijesti

Član zlatnih generacija hrvatskog rukometa Slavko Goluža poručio je kako je "posjet Vukovaru najmanje što hrvatski rukometaši mogu učiniti u spomen na žrtve koje je ovaj grad podnio za hrvatsku slobodu".

Reprezentativci su, predovđeni izbornikom Linom Červarom, posjetili i u ratu legendarnu vukovarsku Opću bolnicu, kojoj su poklonili 45.000 kuna vrijedan EKG aparat.

Posjet Vukovaru imao je i sportski dio. Hrvatski reprezentativci odigrali su posljednju pripremnu utakmicu uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Švicarskoj, protiv selekcije Slavonije i Baranje i pred 2.500 gledatelja u dvorani Dražen Petrović, u vukovarskoj četvrti Borovo Naselje pobijedili 33:25.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!