Nogomet

NV: Roma hvata rekord, Real želi bliže Barci

Marin Vuković • petak, 17.02.2006.

U nogometnom vikendu pred nama AS Roma pokušat će izjednačiti rekord od deset uzastopnih pobjeda u Serie A. Rimljani nisu izgubili od početka prosinca, a zasigurno će dati sve od sebe da se to ne dogodi ni u nedjelju. Real Madrid će se nadati novom porazu Barcelone kako bi smanjili prednost na ljestvici, dok je u Engleskoj vrijeme za osminu finala FA kupa i veliki susret Liverpoola i Manchester Uniteda...

Roma nije izgubila utakmicu od 11. prosinca prošle godine i trenutno je na vrhuncu fantastičnog niza od devet uzastopnih pobjeda, kojega će htjeti produžiti kada im u nedjelju "na noge" dođe slabašni Empoli. Razloga je više. Ne samo da bi desetom pobjedom u nizu izjednačili rekord talijanske prve lige, već bi postali jedan od samo četiri kluba kojima je uspjelo zabilježiti deset uzastopnih pobjeda. To su još ostvarili samo Juventus, AC Milan i Bologna.

Dan prije, u subotu, svoje će utakmice odigrati talijanski klubovi koji nastupaju u Ligi prvaka, kako bi imali još jedan dan odmora. Juventus, koji pak nije izgubio još od 6. studenog prošle godine, odlazi u goste Messini i ne bi trebao imati većih problema u osvajanju nova tri boda. AC Milan kod kuće dočekuje Cagliari, dok će Inter nakon dva poraza zaredom pokušati doći do pobjede u gostima kod vrlo solidnog Livorna.

Pet uzastopnih pobjeda dalo je Realu iz Madrida krila, a raspoloženje je još bolje nakon pada forme Barcelone i njezina dva poraza u protekla dva kola. Bodovna razlika na ljestvici i dalje je velikih sedam bodova, no u kraljevskom klubu se nadaju da bi se novim Barcinim kiksom mogli sasvim približiti Rijkaardovoj momčadi. Madrižanima u goste dolazi Alaves, koji ne zna za poraz već tri kola, no teško će zaključati svoju mrežu na Santiago Bernabeuu. Baš kao što je teško vjerovati da će Betis izdržati na gostovanju kod Barcelone u koju se nakon suspenzije vraća Ronaldinho. Barca će tražiti pobjedu pred susret s Chelseajem u Ligi prvaka koji ih očekuje u srijedu.

Valencia je na drugom mjestu, šest bodova iza Barcelone, i s čak 12 utakmica iza sebe u kojima ne znaju za poraz. Svi pričaju o Realu i Barceloni, no Valencia je tu, spremna iskoristiti svako Barcino posrtanje, a ovoga će vikenda u goste Real Sociedadu, koji je na nezavidnom 13. mjestu uz samo četiri boda iznad zone ispadanja.

Engleski Premiership ovoga vikenda miruje, a na rasporedu su utakmice osmine finala FA kupa. Bez sumnje najveći dvoboj osmine finala odigrat će se u subotu u 13:30 na Anfieldu, gdje će Liverpool dočekati Manchester United. Engleski FA kup odavno je poznat po tome da se veliki klubovi mogu susresti već u ranijoj fazi natjecanja, pa će tako dva velikana odmjeriti snage već u osmini finala. Chelsea će kod kuće igrati protiv Colchestera i ne bi trebao imati problema s plasmanom u četvrtfinale, no kup je uvijek neizvjestan do kraja i iznenađenja su uvijek moguća.

U Bundesligi Bayern već sada ima ogromnu prednost i, iako još uvijek nije osigurao naslov prvaka, malo je vjerojatno da se do kraja prvenstva nešto može promijeniti. Bavarci će u goste Hannoveru 96 koji za poraz ne zna još od 5. studenog prošle godine. Unatoč odličnoj seriji Hannover se nalazi tek na šestom mjestu Bundeslige, jer ga prati prokletstvo neodlučenih rezultata, baš kao što se do događalo s Interom u Serie A prošle sezone. Hannover je u dosadašnjem 21 kolu čak 11 puta podijelio bodove s protivnicima.

Drugoplasirani Hamburg putovat će u goste Eintrachtu iz Frankfurta nakon što je u Kupu Uefe izgubio u prvoj utakmici od švicarskog Thuna. Werder iz Bremena očekuje težak susret u Ligi prvaka protiv Juventusa, no prije toga morat će odraditi i teško gostovanje u Dortmundu protiv Borussije. Svojevrstan derbi kola odigrat će Schalke 04 i Hertha, četvrto i petoplasirana momčad Bundeslige. Hertha ima pomalo nevjerojatan niz od čak pet uzastopnih remija.

U Francuskoj Lyon i dalje grabi velikim koracima prema novom naslovu prvaka, a u goste im u subotu dolazi Nantes. Drugoplasirani Bordeaux u odličnoj formi odlazi na gostovanje slabom Ajacciou. Od trećeg do sedmog mjesta na ljestvici samo su četiri boda razlike i tu se vodi najveća bitka, ona za odlazak u Ligu prvaka sljedeće sezone. PSG i Marseille očekuju krivi korak Auxerrea i Lillea kako bi ih preskočili već ovoga vikenda. Najlakši posao trebao bi imati Marseille koji odlazi u goste "fenjerašu" Metzu.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!