Ostali sportovi

Mladi borci na jakom turniru u Varaždinu

Sportnet • petak, 02.12.2005.

U nedjelju, 4. prosinca, u varaždinskoj dvorani u Graberju, održava se 2. Međunarodni karate turnir "Sveti Nikola 2005", a organiziran povodom Dana grada Varaždina, zbog čega i nosi ime varaždinskoga zaštitnika...

Karate klub Varaždin osnovan je još davne 1969. godine, jedan je od prvih hrvatskih karate klubova uopće, a u tih dugih 36 godina kroz klub je prošlo čak 5.000 vježbača. Ovaj sportski kolektiv iznimno uspješno djeluje i danas; broji stotinjak redovitih članova, od kojih njih 20-tak iz vikenda u vikend osvaja odličja na mnogim hrvatskim i međunarodnim turnirima. Leon i Brigita Kukec, Ela Poljak, Emil Arsenov, Vedran Drožđek, Enes Garibović ili Eugen Kanjir, to su samo neka imena koja predstavljaju i, svojim rezultatima, odnosom, ponašanjem (što često posebno volimo istaknuti) uspješno prezentiraju ime kluba, a time i ime grada, regije i zemlje iz koje dolaze.

2. Međunarodni karate turnir "Sveti Nikola 2005", okupit će prema najavama, na tatamijima postavljenim u dvorani Graberje, između 600 i 700 karatistica i karatista, iz gotovo 80 klubova, iz čak 11 europskih zemalja, a to su: Hrvatska, Slovenija, Mađarska, Italija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora, Češka, Slovačka, Poljska i Ukrajina. Natjecatelji će se boriti u svim uzrastima, od cicibana i učenika, preko mlađih kadeta i kadeta do juniora, odnosno od 7 do 18 godina starosti.

Već sada je ovaj turnir stekao rejting jednog od najpopularnijih turnira karate sporta u Hrvatskoj, što je prepoznao i Hrvatski karate savez. Stoga je nacionalna karate kuća udijelila čast da ovaj turnir bude u kadetskoj konkurenciji i izborni za sastav reprezentacije na Europskom prvenstvu u veljači iduće godine.

Veliki nedjeljni događaj će početi s natjecanjima u 10 sati, dok je službena ceremonija svečanog otvaranja (uz najavljenu nazočnost gradonačelnika Varaždina Ivana Čehoka), najavljena za 13 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!