Rukomet

Iznenađenje Slovenki, Australija na -48

Petar Plevnik • ponedjeljak, 05.12.2005.

Prve utakmice po grupama na Svjetskom prvenstvu protekle su uglavnom očekivanim pobjedama favorita. Za iznenađenje dana pobrinula se Slovenija pobjedom nad Južnom Korejom dok je Mađarska "unakazila" Australiju...

Grupa A

U susretu domaćina i jednog od glavnog favorita prvenstva, Rusije, protiv Urugvaja jedina dvojba je bila s koliko golova minusa će Urugvajke završiti utakmicu. Konačnih 43:16 najbolje govori o razlici u kvaliteti ovih dviju momčadi. U redovima Ruskinja najbolje Turey i Šipilova s po sedam pogodaka dok su Vjahireva i Bliznova dodale po pet za konačnih plus 27 Rusije. Kod Urugvaja najbolja Miranda sa šest golova.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

U azijskom dvoboju između Kine i Japana, na kraju ipak očekivana pobjeda Kineskinja. Unatoč što su na poluvrijeme otišle s vodstvom od 18:14, u nastavku susreta Japanke ne uspijevaju pratiti jak ritam Kineskinja i susret završava s ugodnih 33:27 za Kinu. Kod Kineskinja najbolja Li Wei Wei s 11 pogodaka, kod Japanki Tanaka s devet.

Grupa B

U susretu protiv simpatičnih Australki, Mađarice nisu imale milosti. Konačnih 57:9 najbolje govori o tome. Već na poluvremenu Mađarice su imale plus 22 da bi do kraja otišle na plus 46. Još jedan podatak za statistiku je učinak najboljeg strijelca Fanni Kenyeres, 13 golova iz isto toliko pokušaja. Čak sedam Mađarica imalo je 100% učinak. Kod Australki više od pola golova, točnije pet zabila je Roy.

Za prvo iznenađenje na prvenstvu pobrinule su se naše susjede Slovenke. Iako su mnogi Koreju svrstavali u krug favorita, Slovenija je kontrolirala cijeli tijek utakmice i bez većih problema dolazi do konačnih 42:35. Kod Slovenki najbolja Derepasko s 12, Doler i Frešer s devet dok kod Koreje najbolje Kim Cha-Youn i Huh Young-Sook s po sedam golova.

U zadnjem susretu grupe B, Norvežanke su dugo lomile neugodnu Angolu. Plus tri na poluvremenu te još plus tri u drugom dijelu bilo je dovoljno za konačnih 36:30. Kod Norvežanki najbolje Anette Johansen i Rokne s po osam golova. Isto toliko za Angolu postigle su Bengue i Elzira Tavares.

Grupa C

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

U još jednom europsko-afričkom dvoboju, pobjeda Europe. Austrija je lako svladala Obalu Bjelokosti s 32:21. Kod Austrijanki najuvjerljivija Logvin s 12 dok kod poraženih Dosso i Koudou s po pet golova.

U dvoboju Poljske i Njemačke, Njemice su iznenađujuće lako slomile otpor Poljakinja. Konačnih 33:21 za Njemačku, u čijim redovima najbolja Krause s osam golova. Kod Poljakinja najbolja Kowalska sa šest golova.

Dvoboj Danske i Brazila dobrim je dijelom mirisao na senzaciju. U prvom poluvremenu Brazilke konstantno imaju par golova prednosti da bi na poluvrijeme otišle s plus jedan. U drugom dijelu Dankinje se bude i dovode stvari na svoje mjesto, za konačnih 31:22. Kod Danske najbolje Touray sa sedam i Fruelund sa šest, dok su kod Brazilki Mesquita i dos Santos postigle po šest.

Grupa D

U dvoboju Ukrajine i Kameruna očekivana pobjeda Ukrajinki. Za konačnih 34:23 najveći doprinos imale su Reznir za Ukrajinu a Eke Bissono za Kamerun, s po 10 golova.

Gotovo ista priča i u susretu Rumunjske i Argentine. Rumunjke predvođene Ardean Nilsei sa sedam i Maier sa šest golova, dolaze do uvjerljivih 31:15. Kod Argentinki najbolje Acosta i Decilio s po četiri.

U možda i najjačem dvoboju dana, između svjetskih prvakinja iz Zagreba, Francuske i neugodne Makedonije, na kraju ipak pobjeda Francuskinja. Prvo poluvrijeme Makedonke rješavaju s plus četiri međutim u drugom dijelu Francuskinje dolaze do preokreta za konačnih 25:22. Kod Francuskinja najbolja Spincer s osam, dok je Makedonke predvodila sjajna Radulovik s 10 pogodaka iz 11 pokušaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!