Košarka

Žižić ponovno pod Tornjem

Bruno Blumenschein • srijeda, 07.12.2005.

Nije spektakularna vijest o povratku hrvatskog reprezezntativca u redove Cibone, već najava gostovanja Olympiakosa u četvrtak protiv vukova. Težak poraz u Barceloni se djelomično zaboravio pobjedom nad Širokim, ali pravi oporavak bi bio uspjeh protiv neugodne momčadi s Pireja. Među njima je i Andrija Žižić...

Iznenađujuće pobjede Lietuvosa kod Barcelone i Efes Pilsena, te Prokomova pobjeda u Milanu daju dodatnu težinu sutrašnjem ogledu Cibone i Olympiakosa. Traži se naravno pobjeda koja bi donijela još više šanse za plasman u Top 16 (ide prvih pet ekipa iz skupine), a uspjeh nad Širokim je dobar zalog momčadi Dražena Anzulovića.

Slika 1 od 1.
Foto: Karlo Dževerlija

Kako će i Zula reći: »Očekuje nas jako teška utakmica. Dolazi momčad koja se na početku sezone u potpunosti reformirala i koja je puna kvalitetnih igrača.. Argumentirajući tu tvrdnju Anzulović je rekao: "Predvodi ih Tyus Edney na poziciji organizatora igre. Na poziciji beka šutera je u zadnjim utakmicama počinjao Papamakarios iako je Hatzis nominalno igrač koji počinje i plemeniti šuter. Quincy Lewis je na poziciji krila, a najviše ga se sjećamo iz Maccabija. Na poziciji četvorke je Nikos Barlos, dok je startni centar Žižić. Žižić se mijenja sa Baby Shaqom, tj Schortsanitisom.".

Koliko Olympiakos može biti neugodan je pokazala prošla sezona kada su slavili protiv Cibone u oba međusobna ogleda, a sada imaju dosta jaču momčad. Ne treba zaboraviti niti igrače s klupe, pogotovo Litvanca Renaldas Seibutis, a kvalitetna igra Edneya u napadu će biti jedna od glavnih stvari na koju će morati paziti Cibonina obrana. Međutim, na domaćem parketu Cibona traži samo pobjedu, ali i trener Cibone potvrđuje kako "moramo biti u najboljem izdanju sutra ako mislimo pobijediti. Mislim da bi sa izdanjem iz Širokog bili jako blizu pobjede.".

U Ciboninoj momčadi nema prevelikih novosti, napokon su svi na raspolaganju: "Baždarić je jučer bio na dodatnim pretragama, a danas je normalno trenirao. Ostali igrači se nisu žalili, znači da u ovom trenutku imamo sve na raspolaganju osim Žuže.". Ukoliko Damir Markota nastavi sa dobrim partijama, Scoonie Penn bude raspoložen, a priduži se Bennett Davison i netko od vanjskih igrača, Cibona bi mogla slaviti treću euroligašku pobjedu ove sezone. Utakmica počinje u 18:30, s prijenosom na televiziji.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!