Rukomet

Hrvatska ispustila Mađarsku

Branimir Korać • ponedjeljak, 12.12.2005.

Hrvatske rukometašice propustile su priliku svladati Mađarsku u prvom susretu druge runde Svjetskog rukometnog prvenstva. Iako su dvije i pol minute prije kraja vodile 26:25, naše rukometašice poražene su 27:26. U drugom kolu skupine I, sutra u 15 sati, Šojatove izabranice igrat će protiv Južne Koreje...

Hrvatska - Mađarska 26:27 (13:16)
Hrvatska: Tatari 6, Hrgović 2, Čop 4, Golubić, Arslanagić 3, Pušić 1, Horvat, Pasičnik 6, Popović, Franić 4, Vresk, Pensa.
Mađarska: Ferling 2, Mehlmann 4, Verten 3, Ori, Borbas 2, Kenyeres, Hornyak, Görbicz 5, Siti, Toth 8, Kindl, Balogh 3.

Obrane
Hrvatska: Stančin 7/18 (2-7m), Jelčić 7/23
Mađarska: Sugar 4/9, Palinger 9/30 (3-7m)

Sedmerci:
Hrvatska: 4/7 (Tatari 0/1, Pasičnik 1/2, Franić 3/4)
Mađarska: 4/8 (Ferling 1/1, Mehlmann 0/1, Görbicz 3/6)

Isključenja
Hrvatska: 10 minuta (Tatari 2, Čop 2+2, Golubić 2, Pasičnik 2)
Mađarska: 10 minuta (Verten 2, Borbas 2, Hornyak 2, Toth 2, Kindl 2)

Drugi krug na Svjetskom prvenstvu rukometašica Hrvatska je otvorila protiv Mađarske. Vrlo jake Mađarice, jedan od glavnih kandidata za zlato, nisu nepoznanica našoj reprezentaciji. U pripremama za ovo Svjetsko prvenstvo ove dvije reprezentacije susrele su se, a pobjedu je odnijela Mađarska sa šest golova viška.

Ipak, ovo je bila potpuno drugačija utakmica. Hrvatska se postavila kao protiv Ruskinja čvrsto, u sastav se vratila Maida Arslanagić, a Barbara Stančin oporavila se od ozljede koju je zadobila u susretu s Rusijom. Mađarice do samog kraja susreta nisu bile spokojne, a Hrvatska je dvije-tri minute prije kraja bila čak i bliža pobjedi.

Susret je započeo u izjednačenoj i obostrano čvrstoj igri. 20 minuta trebalo je jednoj reprezentaciji da se odvoji na značajniju prednost, a to je prvima pošlo za rukom Mađaricama koje u 24. minuti pogotkom raspoložene Timee Toth odlaze po prvi puta na tri pogotka prednosti 12:9.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Toth je u prvom dijelu stvarala najviše problema našoj obrani. Postigla je pet golova i upisala tri asistencije. S druge strane mađarska obrana je odlično zaustavila naše važne karike Dijanu Golubić i Cvitu Pasičnik. Pasičnik je postigla tek jedan pogodak, ali zato su vrlo dobro igrale Kristina Franić, Maja Čop i Miranda Tatari.

Pet minuta igre u drugom dijelu trebalo je našoj reprezentaciji da dođe do poravnanja. U 35. minuti nakon pogreške Görbicz Čop pogađa iz kontranapada za 18:18, a Tatari, Arslanagić i Pasičnik odvode Hrvatsku u 40. minuti na odličnih 21:19. Arslanagić i Golubić imaju u narednom napadu priliku odvesti Hrvatsku i na tri razlike, ali Golubić promašuje, a Maida gubi loptu i Mađarska preko Borbas smanjuje na 21:20.

Mađarice tada počinju igrati agresivniju obranu, rade pritisak na naše igračice koje počinju griješiti i u nepune tri minute Mađarska pogocima Ferling, Görbicz i Toth dolazi do vodstva 23:22. U 53. minuti Balogh dovodi Mađarsku u vodstvo 25:23, no naše igračice se ne predaju.

Sada one kažnjavaju mađarske pogreške i Tatari s dva pogotka te Arslanagić donose Hrvatskoj vodstvo 26:25 u 58. minuti. Već u slijedećem napadu Mehlmann s krila pogađa za 26:26, a minutu i pol prije kraja Pasičnik gubi loptu i Balogh iz kontre pogađa za 27:26. 40 sekundi prije kraja Arslanagić pogađa stativu, ali lopta ostaje u posjedu naše reprezentacije. Mađarska agresivnom obranom ne dopušta izrađeni šut Hrvatskoj i susret završava devetercem nakon isteka vremena. Arslanagić iz ove situacije naravno ne pogađa i Mađarska radi veliki korak prema polufinalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!