Ostali sportovi

Jarunu potvrđen status domaćina Svjetske serije

Sportnet • srijeda, 14.12.2005.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj vrhunskoj organizaciji jednog od 16 najjačih svjetskih turnira u odbojci na pijesku, Međunarodna odbojkaška federacija FIVB je službeno proglasila Jarun domaćinom Svjetske serije do 2008. godine...

Slika 2 od 3.
Foto: Dario Dodić

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Klubu odbojke na pijesku Zagreb, službeno je predstavljen Swatch FIVB World Tour 2006 - Vip Open Zagreb, drugo izdanje turnira Svjetske Serije u odbojci na pijesku, koji će se i u 2006. godini održati u Zagrebu, na Jarunu. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha prvog Vip Opena, od milja zvanog Mali Klagenfurt te pohvala i priznanja koja su stizala sa svih strana, organizatori za ovu godinu pripremaju još veći spektakl.

Zagreb i Jarun će od 31. svibnja do 4. lipnja postati najelitniji svjetski centar za odbojku na pijesku. Prvi turnir Svjetske serije na europskom tlu okupit će na nekoliko dana 100 najboljih muških ekipa na svijetu koje će se natjecati za nagradni fond od 200 000 američkih dolara. Ponovnom dolasku u Zagreb i nastupu na Vip Openu posebno se raduju Fabio Magellanes i Marcio Araujo, aktualni svjetski prvaci, kojima je prošlogodišnji naslov pobjednika Vip Opena bio prvi zajednički naslov u karijeri, da bi samo dva tjedna kasnije u Berlinu ponijeli titulu svjetskih prvaka. Kako sami kažu "Zagreb im je donio sreću", a dresovi s hrvatskom šahovnicom uvijek će ostati uz njih.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Svi zaljubljenici u odbojku na pijesku moći će i slijedeće godine uživati u nastupu aktualnih nosioca olimpijskog zlata - Ricarda Santosa i Emanulea Rege, te ostalih vrhunskih ekipa iz cijeloga svijeta.

Po prvi puta prošle godine i tri hrvatske ekipe su nastupile na jednom od najjačih svjetskih turnira, te su se nepobjedivi prvaci Hrvatske Toni Ivković i Pero Križanović plasirali na visoko 17. mjesto. Nastup na Swatch Fivb World Touru 2006 - Vip Open Zagreb im je zajamčen, a prema svim predviđanjima i plasman među deset najboljih. U slijedeće tri godine, u kojima će prvog vikenda mjeseca lipnja Jarun biti domaćin Svjetske Serije, moguće je da i jedan hrvatski par ponese titulu pobjednika.

Slika 3 od 4.

Spektakularno odbojkaško natjecanje odvijat će se na četiri terena, a oko centralnog terena na Malom Jarunskom jezeru biti će najmanje 3000 sjedećih mjesta. Turnir se po svojoj važnosti može svrstati među najznačajnije sportske manifestacije ikada održane u Hrvatskoj, a sam sport odbojke na pijesku i dalje čvrsto zadržava svoju titulu jednog od najbrže rastućih sportova na svijetu.

Sve detalje vezane uz turnir iznijeli su Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku, Josip Bašić, direktor agencije MPG - promotora odbojke na pijesku u Hrvatskoj, te Roberto Regianni, član Svjetske odbojkaške federacije i sportski koordinator zagrebačkog Vip Opena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!