Nogomet

Milanove vojske spremne za bitku

Hrvoje Rafaelić • srijeda, 29.03.2006.

Utakmica bez majstora "slobodnih udaraca", Houllier protiv Ancelottija, taktika protiv lepršavosti. Villarreal protiv Intera kao debitant u Ligi prvaka. Može li se preko Adriana i društva u povijesno polufinale ? Momčad koja izbaci Everton, Manchester United, Rangers definitivno je sposobna za to...

Milan u goste bez straha od "slobodnih udaraca"
Milan dolazi u goste Lyonu koji po nekima, uz Barcelonu, možda trenutno igra najljepši nogomet u Europi. Možda je ovo i jedno malo finale prije finala jer na jednoj strani imamo momčad nepredvidivih poteza, lepršavost igre, dok na drugoj imamo dijamantsku talijansku preciznost u čijoj taktici svi znaju svoje pozicije i što im je raditi. Po nekima ovo bi se mogao i nazvati dvobojem Brazila A i Brazila B jer u Lyonu igraju Juninho Pernambucano, Fred, Chris igrači koji su u zamislima njihovog izbornika samo grijači klupe dok je sa Milanovim Brazilcima sasvim druga priča: Kaka, Cafu, Dida imaju osiguran nastup u svetom dresu.

Nažalost ljubitelja nogometa a i trenera Gerrarda Houillera, danas na raspolaganju neće imati Juninha koji će dvoboj odgledati sa tribina Stade Gerlanda. Na njegovo mjesto mogli bi uskočiti ili Benoit Pedretti ili Jeremy Clement. Houlier na tu temu je imao par riječi : "Kada za utakmicu izgubite jednog takvog važnog igrača kao što je Juninho nama to je veliki hendikep. To vam je kao da Milan mora igrati bez Kake ili Shevchenka. Ali vjerujem da ćemo našim načinom igre uspjeti kompenzirati njegov nedostatak." Dok mu za ovaj susret nedostaje najvažniji igrač središnjice, žutih kartona u današnjoj utakmici i straha od neigranja uzvrata imaju Mahamadou Diarra i portugalski veznjak Thiago. Za razliku od Houlliera, Carlo Ancelotti ima slatke brige. Nakon suspenzije vraća mu se Gennaro Gatusso a ostatku momčadi ne prijeti eventualni treći žuti karton.

Vjerovatno je i zbog toga Ancelotti cijelo vrijeme imao smiješak na pressici : "Imamo odličnu momčad i trenutno smo u odličnoj formi, i fizički i psihički. Osvajanje Lige prvaka je naš prioritet i očekujem da momčad to pokaže na terenu. Igrati ćemo Milanovu igru i probati postići gol više."

Četvrtfinale Lige prvake koje će svakog nogometnog sladokusca prikovati za ekran. Poteza ne bi trebalo nedostajati jer kada na jednoj strani imate Wiltorda , Freda, Sidney Govua a na drugoj Kaku, Shevchenka, Pirla, Gilardina jednostavno je nemoguće ne uživati.

Inter protiv Villarreala
Sudeći prema najavama možda i jedan od najnezanimljivijih susreta Lige prvaka. Ali kada smo sa sigurnošću to mogli reći ? Villarreal, kao i Inter, gaji napadački nogomet. Žuta podmornica igra sve samo ne neatraktivno. "U nadi je spas", izjavio je Roberto Mancini tokom tjedna misleći pritom na svoje napadače koji i nisu u formi u zadnje vrijeme. Iako su u Ligi prvaka u 13 susreta postigli 20 golova kaže: "Moramo poboljšati našu igru. Posebno to mislim nakon nekoliko naših izdanja u par zadnjih utakmica. Previše prilika propuštamo ispred protivničkog gola. Ne znam jesu li napadači u krizi ali ipak vjerujem u njih i mislim da je pitanje vremena kada će proraditi."

Najveću krizu ima i najveća zvijezda momčadi Adriano. Brazilski napadač postigao je deset golova u Serii A prije zimske stanke i od tada postigao svega tri zgoditka. "On je pravi šampion, iako sada nije mentalno jak", opravdavao je Mancini svog najvećeg dragulja u momčadi.

Debitanti u Ligi prvaka, Villarreal, zasigurno mogu biti zadovoljni dosadašnjim učinkom jer igranje četvrtfinala nije nimalo mala stvar. Prošavši skupinu u kojoj su Benfica, Lille i engleski div Manchester United zasigurno za ovu momčad može biti samo veliki poticaj. S time se slaže i njihov trener Manuel Pellegrini: "Što se nas tiče, mi smo slabija momčad i od Evertona, Rangersa i Uniteda, ali smo svejedno pobjedili i ne želimo stati na tome.".

Villarreal će biti zakinut za usluge Alessia Tachinardija, Josica i Rodolfa Arruabarrene dok kod Intera nema igračkih nedostataka. Žutih kartona se jedino moraju čuvati David Pizzaro i Julio Cruz.

Inter ne očekuje lagana utakmica iako Villareal ne bi trebao biti protivnik pod kojim se noge tresu. Ali nogomet je nepredvidljiva igra u kojoj ne pobjeđuje uvijek bolja i aktivnija momčad. Papirnati favoriti će uvijek postojati ali ekipa koja igra sa srcem i željom dokazivanja, što Villareal i je, uvijek može iznenaditi.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!