Sportnet

Klinsmann: "Oduševljen sam pobjedom!"

Bojan Poturica • petak, 09.06.2006.

Nakon uvjerljive pobjede Njemačke nad Kostarikom u prvom susretu Svjetskog prvenstva odigranom pred rasprodanom Alianz Arenom u Münchenu, izbornik Njemačke Jürgen Klinsmann nije krio zadovoljstvo...

"Oduševljen sam što smo uzeli prva tri boda. Ovo je bila fantastična utakmica ako se uzme u obzir da je to bila prva na ovom SP-u. Bilo je jasno da ćemo biti nervozni, ali smo se složili da ćemo pokušati izbjeći žute kartone i u tome smo uspjeli. Željeli smo pružiti show navijačima. Zadovoljan sam načinom na koji smo odgovorili nakon što smo primili pogotke. Raspoloženje u svlačionici je odlično, igrali smo s jakim tempom. Phillip Lahm je bio fantastičan, baš kao i Miroslav Klose na svoj rođendan", izjavio je izbornik Elfa Jurgen Klinsmann te nestavio: "Kostarika je postigla dva pogotka nakon naših pogrešaka. Golovi su produkti grešaka. Mi ćemo raditi na poboljšanju naše igre u obrani i veznom redu kako bi spriječili takve situacije."

Dvostruki strijelac Miroslav Klose je također bio zadovoljan: "Bilo je onako kako sam i očekivao. Uvijek je teško na startu natjecanja i ja sam oduševljen našim startom. Sami smo krivi za oba pogotka koja smo primili i moramo taj dio popraviti."

Trener Kostarike Alexandre Guimaraes nije krio zadovoljstvo igrom svoje momčadi: "Znali smo da će nam današnja utakmica, bez obzira na rezultat, dati jasnu sliku kolike su nam šanse u sljedećih nekoliko utakmica. Sudeći prema našoj igri danas, mislim da imamo dobre šanse. Naša očekivanja su visoka, a postat ćemo samo svaki put sve bolji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

SkrolSP 2006.

Izdvojeno

  • Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Piše: Petar Jenjić

    Zvjezdana noć nad poljudskim nebom

    Hajduk je prvu četvrtinu sezone SuperSport HNL-a zaključio na prvom mjestu, a važnu ulogu u tome imali su i igrači ponikli iz Akademije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!