Nogomet

Momčad kola: Snažan miris mora

Hrvoje Vuković • ponedjeljak, 27.03.2006.

S dolaskom proljeća i toplijih dana očito raste i forma primorskih momčadi, pa su tako Hajduk, Rijeka i Pula okupirali čak sedam mjesta u Sportnetovoj ekipi 24. kola. Preostale pozicije popunili su "sjevernjaci" Varteks, Slaven Belupo i Međimurje...

Slika 5 od 5.

Vratar

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Dragan Žilić (Rijeka): Ne samo vratar već i najbolji igrač cijelog kola pružio je jednu od najboljih partija u svojoj karijeri, dokazavši kako je Rijeka napravila odličan posao s njegovom kupvinom te se ostatak momčadi konačno ne mora tresti kod svakog protivničkog udarca. Žilić je razočarao puni Maksimir, dovodio do ludila Bošnjaka i Marića koji su zapucali nekoliko "mrtvaca" i naravno svojim bravurama omogućio ostatku momčadi da u posljednjim minutama nanesu prvi domaći poraz "modrima" u ovoj sezoni.

Obrana

Sandi Dobrić (Pula Sč): Milivoj Bračun ostavio je sjajno posloženu momčad Krunoslavu Jurčiću koji je u svom trećem nastupu upisao i treću pobjedu i tako već praktički "zakapario" ostanak u Ligi. Sjajni rezultati Puljana bazirani su na odličnoj obrani koja je po broju primljenih golova odmah iza Dinama i Hajduka, a jedan od istaknutijih u tom zadnjem redu protiv Zagreba bio je i Sandi Dobrić. Iako su gosti poveli, Pula je to ubrzo nadoknadila, a veliku opasnost predstavljala je ta lijeva strana na kojoj su odlično surađivali Pamić i Dobrić, pa nije ni čudo da su obojica ušli u momčad kola.

Slika 4 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Nikola Pokrivač (Varteks): Kamen Ingrad i Varteks odigrali su "pripremnu" utakmicu za onu puno važniju koju ova dva sastava igraju u srijedu kada će u Varaždinu odigrati prvi polufinalni susret Hrvatskog kupa. U prvenstvenom dvoboju bolji su bili Varaždinci čija je obrana djelovala uistinu fantastično, a kao najbolji pojedinac zadnje linje zablistao je Nikola Pokrivač. Baš kao i protiv Zagreba, Nikola je odigrao sjajnu utakmicu i u suradnji s ostatkom defanzivnog reda potpuno neutralizirao domaće napadače te tako dao veliki doprinos osvajanju punog plijena u Velikoj.

Darko Miladin (Hajduk): Nakon potpunog rasula i neorganiziranosti obrane Hajduka, konačno je i ta linija odigrala za prolaznu ocjenu, uz veliki obol Darka Miladina. Defanzivac Splićana lako je riješavao sve imalo opasnije pokušaje Osijeka, bio pravovremen na svakoj lopti i zasigurno bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu. Dodamo li k tome da Osijek nije zabio gol, jasno je kako je Miladin svoj posao obavio besprijekorno.

Vezni red

Manuel Pamić (Pula Sč): Već masu puta Pula je pokazala da je najopasnija baš po toj lijevoj strani na kojoj operira Manuel Pamić. Veznjak Pule ponovno je zaslužio epitet igrača utakmice protiv Zagreba koji je potopljen sa 4:1, a sam Pamić postigao je i treći gol za svoju momčad koji je prelomio utakmicu i osigurao im sva tri boda. Osim zbog pogotka, Manuel je visoku ocjenu zaslužio i zbog odlično obavljenog posla u obrani; Zagreb je rijetko pokušavao preko Pamićeve strane, koja je radila perfektno, dok se u napadu i sam par puta odvažio zaprijetiti Stojkiću, pokazavši kako može igrati na obje polovice.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Niko Kranjčar (Hajduk): Nakon dugog posta i Hajdukov veznjak primirisao je najboljoj jedanaestorici. Niko Kranjčar bio je uvjerljivo najbolji u sredini terena, vrlo živ, agresivan, rastrčan i kreator većine napadačkih akcija domaćina. Dugo nismo gledali niku s toliko želje i žara za nogometom, a od konkretnih poteza treba izdvojiti njegov prolaz kroz sredinu terena nakon čega je postignut drugi pogodak te pogodak za 3:0 kada je na ubačaj Blatnjaka glavom pogodio mrežu Osječana.

Miljenko Mumlek (Slaven Belupo): Nakon što se neko vrijeme tražio u kombinacijama Elvisa Scorije, Miljenko Mumlek konačno je odigrao "kak' Bog zapovijeda". Slavenov veznjak razmahao se protiv Međimurja i odigrao jednu od svojih najboljih utakmica sezone, čime je podsjetio na dane kada je "žario i palio" u Varteksovom dresu. Mumlek je prvo odlično pronašao glavu Dodika za izjednačenje, potom je proigrao Vručinu za 3:2, da bi nakon toga svojom trećom asistencijom za osigurao pobjedu gostima, a samim time i ulazak u Sportnetovih 11.

Stiven Rivić (Pula Sč): Jedan od glavnih ljudi u talentiranoj momčadi Pule i protiv Zagreba je pokazao zašto se za njega interesiraju najveći hrvatski klubovi. Stiven Rivić uživa u svojoj najboljoj sezoni i odlično se snalazi na mjestu polušpice otkuda sjajno proigrava suigrače, a može i sam ugroziti protvničkog vratara. Ovoga puta nije se upisao među strijelce, no zato je asistirao Haliloviću za poravnanje, da bi potom dodao Raić-Sudaru za potpuni preokret, a uz te dvije asistencije i sam se našao u dvije vrlo dobre prilike, što je bilo sasvim dovoljno za prvih 11.

Napad

Nikica Jelavić (Hajduk): Mladi Hajdukovac dobio je priliku od prve minute protiv Osijeka i tu je priliku iskoristio na najbolji mogući način. S obzirom da Splićani već duže vrijeme muku muče s efikasnošću, dva gola Jelavića došla su im kao naručena i sada s puno više optimizma gledaju na Kup susret s Rijekom. Istini za volju, možda Nikica i nije imao pretežak posao kod oba pogotka, no pokazao je kako ima "nos za gol" te da jednostavne situacije riješava na još jednostavniji način, što je jedini pravi put do uspjeha.

Slika 2 od 2.
Foto: www.koprivnica.net

Marijo Dodik (Slaven Belupo): Čovjek koji je u posljednjih par sezona bio prvo ime koprivničkog kluba možda i nije u golgeterskoj formi na kakvu su navikli u Belupu, no Marijo Dodik još uvijek zna i može, što je i potvrdio protiv Međimurja. Dodik je dva puta hvatao prednost domaćina sa svojim pogocima i tako pomogao Belupu na putu do vrijedne pobjede i još jednog koraka bliže ostanku u prvoj ligi.

Dino Kresinger (Međimurje): Napadač Međimurja je baš kao i Dodik bio iznimno raspoložen ovog vikenda, ali na njegovu žalost, osim časnog poraza njegovi pogoci nisu previše pomogli Čakovčanima koji sada sve više tonu prema izlaznim vratima. Dino se nudio, stvarao prigode, pa čak i dva puta dovodio svoju momčad u vodstvo, no na njegovu žalost suigrači nisu bili na istoj razini, a dosta mu je odmogao i odlični Marijo Dodik na suprotnoj strani. Kao malu utjehu, Kresinger je s ta dva pogotka ipak izborio svoj premijerni nastup u momčadi kola.

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!