Tenis

Safina ispustila tek gem

Branimir Korać • utorak, 03.01.2006.

U australskom Gold Coastu igrani su susreti drugog kola 175 tisuća dolara vrijednog WTA turnira. Najlakši posao imala je Dinara Safina koja je sa 6:0, 6:1 pomela Ivetu Benesovu...

Uz Safinu u četvrtfinale su se plasirale i Flavia Pennetta, Annabel Medina Garrigues i Lucie Safarova.

Pennetta je rutinski odradila posao protiv Kineskinje Li Na prepustivši joj u svakom setu po dva gema. Talijanka je u prva dva kola imala protivnice koje je morala proći, a pravi izazov očekuje ju u četvrtfinalu gdje će najvjerojatnije igrati protiv Tatiane Golovin.

U dva seta je slavbila i osma nositeljica Annabel Medina Garrigues. Medina sve bolje igra na brzim podlogama i to pokazuje i u Gold Costu. Japanka Aiko Nakamura nije ozbiljnije zaprijetila i upisala je poraz 6:4, 6:4. Medina će u četvrtfinalu igrati protiv Dinare Safine.

Posljednja koja se u današnjem programu plasirala u četvrtfinale je 42. igračica svijeta Lucie Safarova. Mlada Čehinja svladala je još mlađu Slovakionju Jarmilu Gajdosovu nakon velike borbe 4:6, 7:5, 6:4. Presudilo je ipak veće iskustvo Safarove kojoj je ovo druga sezona na WTA Touru dok Gajdosova tek dolazi.

Martina Hingis ponovno je bila osoba dana u Gold Coastu. Nakon što je dan ranije uspješno startala u singlu, danas je upisala pobjedu i u parovima. U paru s Tatianom Golovin svladala je jaku kinesku kombinaciju Li/Sun sa 6:1, 6:4.

WTA Gold Coast, 03.01.2006., drugo kolo:
Flavia Pennetta (ITA, 4) - Na Li (CHN) 6:2, 6:2, Anabel Medina Garrigues (ESP, 8) - Aiko Nakamura (JPN) 6:4, 6:4, Lucie Safarova (CZE) - Jarmila Gajdosova (SVK, Q) 4:6, 7:5, 6:4, Dinara Safina (RUS, 3) - Iveta Benesova (CZE) 6:0, 6:1.

WTA Gold Coast, 03.01.2006., prvo kolo parovi:
Llagostera Vives/Vento-Kabchi (ESP/VEN) - Fedak/Pouček (UKR/BLR, Q) 6:3, 6:3, Golovin/Hingis (FRA/SUI, WC) - T.Li/Sun (CHN/CHN, 4) 6:1, 6:4, Medina Garrigues/Pennetta (ESP/ITA, 3) - Dellacqua/Musgrave (AUS/AUS, WC) 6:4, 3:6, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!