Tenis

Hingis uvjerljivo i preko Koukalove

Branimir Korać • srijeda, 04.01.2006.

Martina Hingis ozbiljno je mislila kada je izjavila da želi ponovno biti svjetski broj jedan. Nakon uvjerljive pobjede nad Mariom Vento-Kabchi nije se išlo u dublje analize obzirom kako je Vento-Kabchi ipak skromnija igračica, ali nakon što je svladala bez ikakvih problema i dobru Koukalovu, jasno je da je na putu stare forme...

Hingis je ponovno dominirala s osnovne linije i natjerala Koukalovu na brojne pogreške. Istina, i Švicarka je dosta griješila što je i razumljivo obzirom da nije tri godine igrala ozbiljan tenis, ali je apsolutno kontrolirala meč i lako pobijedila sa 6:3, 6:2.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Nenadano joj se otvorio put do polufinala. Naime u četvrtfinalu će igrati protiv Španjolke Nurie Llagostere Vives koja je senzacionalno svladala drugu nositeljicu Francescu Schiavone. Indisponirana Schiavone lako je izgubila sa čistih 6:3, 6:1. Dan za zaborav Schiavone je upotpunila i porazom u paru s Ivetom Benesovom protiv trećih nositeljica Medine Garrigues i Pennette.

U preostala dva susreta drugog kola favoritkinje su lagano odradile posao. Prva nositeljica Patty Schnyder nije dozvolila iznenađenje u dvoboju s pobjednicom nad Karolinom Šprem, američkom kvalifikanticom Angelom Haynes. Schnyder je ispustila tek tri gema u pobjedi 6:3, 6:0.

Problema nije imala niti mlada Francuskinja Tatiana Golovin koja je svladala austrijsku Fed Cup reprezentativku i odlaskom Barbare Schett najbolju austrijsku igračicu, Sybille Bammer. Golovin je u četvrtfinale otišla s lakih 6:1, 6:3.

WTA Gold Coast, 04.01.2006., drugo kolo:
Nuria Llagostera Vives (ESP) - Francesca Schiavone (ITA, 2) 6:3, 6:1, Patty Schnyder (SUI, 1) - Angela Haynes (USA, Q) 6:3, 6:0, Martina Hingis (SUI, WC) - Klara Koukalova (CZE, 7) 6:3, 6:2, Tatiana Golovin (FRA, 5) - Sybille Bammer (AUT) 6:1, 6:3.

WTA Gold Coast, 04.01.2006., četvrtfinale parovi:
Medina Garrigues/Pennetta (ESP/ITA, 3) - Benesova/Schiavone (CZE/ITA) 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!