Zimski sportovi

Raich i Nyberg daleko odmakli

Branimir Korać • subota, 07.01.2006.

Prva vožnja veleslaloma u Adelbodenu protekla je u dominaciji Austrijanca Benjamina Raicha. Raich je odvezao odličnu prvu vožnju, a jedini koji mu se uspio približiti je švedski veteran Fredrik Nyberg...

Na dosta teškoj i zaleđenoj veleslalomskoj stazi u Adelbodenu najbolje se snašao u prvoj vožnji Benjamin Raich. Raich je briljirao i s brojem dva u cilj je ušao s ogromnih 2.28 sekundi prednosti nad drugoplasiranim Bodeom Millerom. Već tada je b ilo očito kako je Raichova vožnja najvjerojatnije nedostižna za ostatak društva.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Jedini koji mu je zaprijetio i možemo slobodno reći, koji ga može skinuti s prvog mjesta, je Šveđanin Fredrik Nyberg koji zaostaje 18 stotinki. No, kako Nyberg ove sezone nikako ne može spojiti dvije dobre vožnje, Raich ostaje najveći favorit za pobjedu u Adelbodenu.

Treći nakon prve vožnje je Talijan Davide Simoncelli, a najugodnije iznenađenje je Simoncellijev sunarodnjak Thomas Fanara koji je s brojem 48 doskijao do sedmog mjesta. Sjajan rezultat ostvario je i austrijskii specijalist za spust i super-G, Hannes Reichelt koji je prvu vožnju završio na petom mjestu.

Od razočaranja utrke treba spomenuti Millera koji je nakon prve vožnje tek 16. s ogromnim zaostatkom za vodećim Raichom te Massimiliana Blardonea koji je poput Millera nakon niza pogrešaka ostvario ogroman zaostatak za vodećim i prvu vožnju završio na slabom 18. mjestu.

Utrku nisu završili između ostalih Francois Bourque, Rainer Schönfelder, Didier Defago, Lasse Kjus, Christoph Gruber, Dane Spencer, Alberto Schieppati, Mirko Deflorian i James Cochran.

Veleslalom, Adelboden, prva vožnja
1. AUT Benjamin Raich 1:12.87
2. ŠVE Frederik Nyberg +0.14
3. ITA Davide Simoncelli +0.81
4. SAD Erik Schlopy +0.88
5. AUT Hannes Reichelt +0.92
6. AUT Stephan Goergl +1.21
7. FRA Thomas Fanara +1.31
8. FIN Kalle Palander +1.35
9. KAN Thomas Grandi +1.63
10. ŠVI Didier Cuche +1.75
10. AUT Hermann Maier +1.75...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!