Nogomet

H.dragovoljac - Dinamo: Modri zadržali priključak

Goran Klarić • utorak, 14.11.2000.



Jasmin Agić uklizao je u Dragana Bodula. Dinamo u H. dragovoljac ukizao 5 komada. (Snimio: Dražen Patarčić)

Danas je u posljednjoj utakmici 15. kola 1.HNL, momčad Dinama na gostovanju u Sigetu, "petardom" sačuvala razmak za vodećim Osijekom. Kako je i bilo za očekivati, nakon susreta protiv Parme, Dinamo se nije oprostio od naslova prvaka. Iako pravi ispiti tek dolaze, Varteks kod kuće i Osijek u Gradskom vrtu. Sigećani su kod kuće pretrpijeli najveći poraz na domaćem terenu ove sezone. U Sigetu se sigurno nakon današnjeg poraza sve više postavlja pitanje: "Može li Dragovoljac ostati u prvoj ligi i dogodine?!?!" No, do kraja ima još mnogo, a čelnici "crnih" najavljuju promjene za vrijeme zimske stanke.

U današnji susret obje momčadi ulaze otvoreno. Trener Vlak započinje susret s čak tri napadača (Šokota, Balaban, Cvitanović). Već na samom početku susreta bilo je vidljivo da modre zanima samo pobjeda.


Boško Balaban je zabijao golove, ali i aktivno odradio obveznu igru obrane. (Snimio: Dražen Patarčić)

U drugoj minuti Mikić centrira za Šokotu, koji sam ispred Čavline ne uspijeva glavonm pogoditi prvu stopostotnu šansu. No, i Dragovoljac pokazuje da se ne predaje bez borbe. Greškom Balabana domaći grade polukontru, Katulić prolazi po desnoj strani, centrira za Kiseljaka, koji je na drugoj vratnici sam, ali i prekratak. Nakon te, Bošnjak dolazi u još jednu izglednu priliku, ulazi u kazneni prostora no previše komplicira, a obrana modrih koja je danas funkcionirala dobro, otklanja i tu opasnost.

Nakon tih dviju prijetnji domaćina, modri upotrebljavaju onu već staru: ako ne primiš, moraš dati. Tako je bilo već u 17. minuti. Cvitanović nabacuje iz kornera za Balabana koji rutinski postiže gol za 1:0. Podsjetimo da Dragovoljac u ovoj sezioni najviše gubi u prvih 20 minuta. Nakon toga nizaju se prilike Sigećana, no bez prave realizacije. Kiseljak i Petričević isprobavaju šuteve iz daljine, no preslabo da bi iznenadili danas vrlo dobrog Butinu. Nakon toga Kiseljak probava solo prodorom pred vratara modrih , no teško je bilo razaznati jeli je taj udarac koji je završio pored suprotne vratnice bio udarac prema golu ili centaršut. Nakon tih nerealiziranih šansi Hrvatskog dragovoljca slijedi masakar Dinama u posljednjih 15-tak minuta prvog dijela. U 29. minuti napadači modrih, doslovce mješaju obranu Sigečana, u petercu je totalni kaos; tri igrača su na podu; lopta se odbija od šumu nogu, no najbolje se snalazi Cvitanović i postiže za 2:0. Da je stvarno bio kaos pred golom dokazuje i to da je sudac Kreček iz Šibenika prvo digao zastavicu signalizirajuči zaleđe no naknadno mjenja svoju odluku(?).


Razigrani Tomo Šokota namučio je Antu Petrovića (Snimio: Dražen Patarčić)

Na treći pogodak čekali smo samo dvije minute. Šokota asistira sam sebi, tako što sam pred golmanom pogađa vratnicu, no odbijenu loptu iz drugog pokušaja ipak posprema iza leđa Čavline za 3:0. Domaćin je očigledno potonuo nakon tog trećeg pogotka. Malo nade u one najoptimističnije vratio je Kiseljak, došavši danas u najizgledniju priliku, sam pred Butinom, vrlo dobro šutira u suprotni kut, no Butina je još bolji te tako gasi i zadnji tračak nade barem za počasni pogodak domaćina. U 44. minuti Balaban opet pogađa, nakon izvedenog slobodnog udarca za modre, te tako zadaje još jedan šok Dragovoljcu.

Na početku drugog dijela oba trenera mjenjaju taktike. Jurić uvodi Lovrekovića umjesto Bodula. Trener modrih ostavlja u svlačionici Šokotu, a uvodi Brazilca De Oliveiru. Oliveira je i dans pokazao da zaslužuje mjesto među prvom jedaneaestoricom, potvrdivši to i vrlo dobrim zgoditkom u 77. minuti, proguravši loptu kroz noge Čavlini za konačnih 5:0. Osim toga pogotka ono što je vrijedno spomena je zasigurno i šamar kojeg je De Oliveira dobio od Andračića za koji ne dobiva opomenu, te gotovo očajničke pokušaje opet Andračića, Lalića i Katulića kako bi postigli bar počasni pogodak.


Trener Marijan Vlak ovako je prokomentirao današnju pobjedu: "Odigrali smo kvalitetno, drugi dio nije bio na onom nivou prvog dijela. Mi smo prvenstveno odigrali dobro iako je Hrvatski Dragovoljac slaba momčad, neznam dali su od koga primili kod kuće toliko pogodaka. Najvažnije da smo zadržali razmak za Osijekom, sljedeću utakmicu igramo protiv Varteksa, a onda idemo u Osijek."

Trener H. dragovoljca, Jurić bio je puno kraći: "Još smo dobro i prošli, imali smo tri-četri šanse no nismo ih iskoristili i to svojom greškom. Čekamo zimu da se sve riješi, no ja mislim da možemo ostati u ovom sastavu u prvoj ligi, za takvo što nisu potrebna pojačanja".

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet

SuperSport HNL

1Dinamo 513:3+1013
2Rijeka 511:1+1011
3Hajduk 57:4+311
4Šibenik 56:609
5Varaždin 54:2+28
6Istra 1961 54:11-77
7Gorica 56:7-15
8Lokomotiva 53:9-62
9Osijek 54:9-51
10Slaven Belupo 53:9-61

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!