Ostali sportovi

"Ljubo" i Janica i po HOO-u

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.01.2006.

Hrvatski olimpijski odbor proglasio je najbolje u 2005. godini. Iznenađenja u izboru nije bilo, a nije ih moglo niti biti. Kod sportaša briljirao je Ivan Ljubičić i odnio nagradu najboljeg, a kod sportašica nagrada je pripala Janici Kostelić. Hrvatski tenis dobio je ukupno najviše nagrada, četiri...

Slika 2 od 3.
Foto: Ante Đorđević

Hrvatski olimpijski odbor na svečanosti u dvorani "Vatroslav Lisinski" dodijelio je nagrade najboljima u prošloj godini. U prepunoj dvorani našli su se brojni sportski uglednici, a što se samog izbora tiče, on je protekao u očekivanom tonu.

Za najboljeg sportaša u 2005. godini izabran je Ivan Ljubičić. "Ljubo" je briljirao u Davis Cupu i najzaslužniji je što je u Hrvatsku došao trofej pobjednika. Na ATP Touru sjajno je započeo i završio godinu, ušao među deset najboljih tenisača svijeta i izborio nastup na Masters Cupu u Šangaju.

Kod sportašica nedoumica nije bilo. Neponovljiva Janica Kostelić uzelka je primat najbolje u 2005. godini, a rezultati na startu 2006. godine daju joj kredit već i za slijedeći izbor.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Za najbolju momčad proglašena je hrvatska Davis Cup reprezentacija u jakoj konkurenciji hrvatske nogometne reprezentacije i rukometne reprezentacije. Kod ženskih ekipa epitet najbolje ponijela je stolnoteniska reprezentacija, drugoplasirana s Europskog prvenstva u danskom Aarhusu.

Treći trofej hrvatskog tenisa u ovom izboru odnio je Nikola Pilić koji je proglašen za trenera godine. Dominaciju hrvatskog tenisa u ovom izboru zaokružio je drugi junior svijeta i pobjednik juniorskog Roland Garrosa Marin Čilić koji je proglašen za nadu godine.

Uz Čilića za nadu godine kod sportaša proglašeni su jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić te atletičar Željko Vincek, a kod sportašica atletičarka Danijela Grgić i karatistica Petra Naranđa.

Slika 3 od 4.
Foto: Ante Đorđević

U jakoj konkurenciji Janice Kostelić, teniske i rukometne reprezentacije, nagradu za najuspješniju ekipu ili promicatelja Hrvatske u svijetu odnijela je nogometna reprezentacija.

Najuspješnija ekipa u konkurenciji osoba s invaliditetom je rukometna reprezentacija gluhih.

Dodijeljene su i posebne nagrade. Nagrada za životno djelo "Matija Ljubek" dodijeljena je Mirku Mikulandri, Mirku Novoselu, Vladimiru Jankoviću, Damiru Kovačiću i streljačkom društvu Dalmacijacement iz Solina.

Nagrada za promicanje olimpizma pripala je fotografu Radiši Mladenoviću, a nagrada za posebna dostignuća plivačkom ultramaratoncu Veljku Rogošiću.

Trofej fair play pripao je mladom tenisaču Deniju Žmaku koji je na jednom turniru mlađih uzrasta u Italiji za svoj potez dobio i posebnu nagradu. Naime, kod kišnog prekida rezultat u njegovom meču bio je 4:4 da bi nakon povratka na teren sudac rekao kako se meč nastavlja kod 5:3 za Žmaka. Deni je odmah intervenirao i ispravio suca ne prihvativši nezasluženu prednost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!