Automoto

El Matador uzeo i drugu pobjedu, naši 148.

Ante Kojundžić • nedjelja, 01.01.2006.

Caros Sainz pokazuje tko je gazda na podlogama koje se susreću u WRC prvenstvu. Osvojio je drugu pobjedu zaredom u svom VW-u. Po cestama Portugala na drugoj etapi u konkurenciji motociklista je pobijedio Portugalac Faria

Drugu etapu, duljine 115 kilometara, Sainz je odvozio brže od drugoplasiranog Luca Alphanda u Mitsubishiju za 25 sekundi, dok je treći bio katarski relijaš Nasser Al Attiyah u BMW-u. Hiroshi Masuoka, dvostruki pobjednik dakarskog relija, ovu je etapu završio kao četvrti ispred Nanija Rome na petom mjestu i Stephanea Peterhansela na šestom koji je opet imao problema s puknutom gumom uslijed čega je izgubio dosta vremena.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Sainz je uvjerljivo vodeći nakon dvije etape i ima prednost od 3 minute 45 sekundi ispred drugog u ukupnom poretku Alphanda. Treće mjesto drži Roma, četvrti je Saby, a iza njega slijede Sousa, Masuoka, Kleinschmidt, Al Attiyah, Peterhansel… Naša posada je etapu završila kao 159. zaostajući za Sainzom 45 minuta i trenutno se nalaze na 148. mjestu ukupnog poretka.

Portugalac Ruben Faria razveselio je svoju publiku osvojivši pobjedu na drugoj etapi na svom KTM-u. Drugo mjesto je zauzeo Isidre Eteve Pujol također na KTM-u, a David Casteu (KTM) postavlja treće najbolje vrijeme druge etape. Portugalac Helder Rodrigues je četvrti najbrži, a iza njega se na peto mjesto plasirao Marc Coma. Pobjednik prve etape, Cyril Despres, postavio je tek 11. vrijeme što ga je u ukupnom poretku bacilo na peto mjesto. Prvo mjesto je preuzeo Isidre Eteve ispred Come, Rodriguesa i Casteua.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!