Ostali sportovi

Blanka srušila hrvatski, Kajsa svjetski rekord!

Bernard Jurišić • subota, 04.02.2006.

Fantastičan skakački dvoboj danas se događao na dvoranskom mitingu u njemačkom Arnstadtu. Pao je novi hrvatski rekord, naravno, u izvedbi Blanke Vlašić, a u nebo se vinula i Šveđanka Kajsa Bergqvist postavivši novi svjetski dvoranski rekord...

Blanka Vlašić još je jednom potvrdila da su pripreme za ovu sezonu bile odlične i da se možemo nadati lijepim vijestima sa Svjetskog prvenstva u Moskvi.

Slika 1 od 2.
Foto: Dario Dodić

Manje od 40 sati nakon nastupa u Stochkolmu, gdje je osvojila drugo mjesto, Blanka je isti uspjeh ponovila i u njemačkom Arnstadtu. No, ovog puta njezin skok bio je čak šest centimetara bolji, preskočila je 201 centimetar, što je novi najbolji hrvatski dvoranski rezultat u povijesti.

Blanki je ovo već drugo rušenje dvoranskog rekorda ove sezone, prvi put dogodilo se to na prvom ovogodišnjem nastupu u Moskvi, kada je preskočila 200 cm.

Prvo mjesto bilo je ovog puta zaista nedostižno. Šveđanka Kajsa Bergqvist poletjela je na "strašnih" 208 centimetara, čime je srušila svjetski dvoranski rekord, kojeg je 14 godina držala Njemica Heike Henkel (207). Treće mjesto osvojila je Ukrajinka Viktorya Styopina s preskočenih 199 centimetara.

Sljedeći okršaj najboljih svjetskih skakačica trebao bi se dogoditi 8. veljače u njemačkom Weinheimu. Prema dosad viđenom, mogla bi ovo biti vrlo uzbudljiva skakačka sezona. A ono što je najvažnije - Blanka Vlašić definitivno se vratila u sam svjetski vrh!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!