Zimski sportovi

Amerikanci Janici predviđaju četiri medalje

Bernard Jurišić • srijeda, 08.02.2006.

Dva dana uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Torinu, ugladni američki sportski magazin Sports Illustrated objavio je procjenu osvajača medalja u svim sportovima i disciplinama na ZOI. Janici Kostelić predvidjeli su četiri medalje, najviše od svih skijašica...

Sports Illustrated već duže vrijeme ima običaj prognozirati osvajače medalja na velikim natjecanjima, što bi ovog puta moglo pomoći i našim kladioničarima.

Dva dana uoči paljenja olimpijskog plamena, Janici su oko vrata unaprijed objesili zlatne medalje u slalomu i kombinaciji, srebro u spustu i broncu u veleslalomu. Ovakav rasplet potpisali bismo odmah, vjerujemo i stožer Kostelićevih, jer bi u tom slučaju Janica postala najsupješnija svjetska skijašica svih vremena.

Slika 1 od 2.
Foto: Dragan Kovač

U kombinaciji, iza Janice bi trebale biti Šveđanka Pärson i Austrijanka Schild, u slalomu Austrijanke Schild i Hosp.

Što se konkurencije tiče, Sports Illustrated predviđa da će u spustu i super G-ju pobijediti Austrijanka Dorfmeister, a u veleslalomu Pärson i Austrijanka Zettel.

Kod muškaraca, Ivici Kosteliću nije "ponuđeno" ni jedno postolje, a ako je vjerovati predviđaniima, apsolutnu dominaciju pokazat će Austrijanci. U spustu će slaviti Walchhofer, u super G-ju Maier, veleslalom i kombinaciju će uzeti Raich, a slalom su prepustili najboljem svjetskom slalomašu trenutno, Talijanu Rocci.

Od ostalih zanimljivijih sportova, zlato u hokeju predviđeno je za Češku, srebro za Kanadu, bronca za Rusiju. U skijaškim skokovima zlato i na na maloj i na velikoj skakaonici najavljeno Čehu Jandi, srebro Fincu Ahonenu, a momčadski bi trebali pobijediti Norvežani, ispred Austrijanaca i Finaca.

U bobu dvosjedu najavljuje se pobjeda kanadskog tandema Luedes - Brown, ispred Nijemaca Langea i Kuskea, a četverosjed bi trebao donijeti zlato Švicarskoj, srebro SAD-u, a broncu Rusiji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!