Ostali sportovi

Blanka ruši sve rekorde!

Bernard Jurišić • četvrtak, 09.02.2006.

I treći put, u četvrtom nastupu ove sezone, Blanka Vlašić srušila je svoj i hrvatski rekord u dvorani! Na mitingu u njemačkom Weinheimu uvjerljivo je pobijedila konkurenciju preskočivši 202 centimetra - za centimetar više od dosadašnjeg rekorda...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Blanka je eksplodirala! Nakon što je u Moskvi preskočila 200, u Arnstadtu 201, njemački Weinheim donio je novi rekord i novu pobjedu.

202 centimetra u dvorani dosad nije preskočila ni jedna hrvatska skakačica u povijesti. Centimetar je to do najviše visine koju je Blanka preskočila na službenom natjecanju, na stadionu - 203 centimetra. Nakon preskočenih 202, pokušala je srušiti i svoj ukupno najbolji rezultat, no za 204 joj je nedostajalo samo malo snage.

Koliko je Blanka dominirala u Weinheimu, pokazuje i činjenica da je za čak 12 centimetara nadskočila drugoplasiranu Ukrajinku Mikhalčenko i trećeplasiranu Čehinju Strakovu. Natjecanje je trajalo tri i pol sata, jer se paralelno sa ženskim, odvijalo i natjecanje u muškim skokovima.

Prije Svjetskog dvoranskog prvenstva, koje će se od 10. do 12. ožujka održati u Moskvi, Blanka će sudjelovati na još nekoliko natjecanja. U Valenciji će nastupiti 11. veljače, a u opcijama su još Banska Bystrica (14. veljače), Birmingham (18. veljače) i Gent (26. veljače).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!