Rukomet

Srpski mediji: "Pustili smo Hrvatskoj!"

Bernard Jurišić • petak, 10.02.2006.

Za srpsko-crnogorsku javnost Europsko prvenstvo u rukometu još nije završilo. U tamošnjim medijima pojavile su se priče kako su njihovi igrači nagovarani na puste Hrvatskoj posljednju utakmicu drugog kruga...

Srpsko-crnogorski mediji raspisali su se posljednjih dana o tome kako su izbornik SiCG Veselin Vujović i čelnici tamošnjeg Saveza uoči utakmice protiv naše reprezentacije nagovarali svoje igrače da - puste utakmicu Hrvatskoj!?

Slika 1 od 2.

Tamošnji mediji naime tvrde kako su i Vujović i čelnici rukometnog Saveza, Zoran Mićović i Zoran Radojičić, uoči utakmice s Hrvatskom od svojih igrača tražili da puste utakmicu.

Podsjetimo, Hrvatska je pobijedila 34:30 u utakmici kojom smo osigurali polufinale.

Ipak, priča ovog puta možda i nema puno veze s našom reprezentacijom, a fabula je vjerojatno uperena protiv čelništva tamošnjeg rukometnog saveza (RSSCG) i izbornika Vujovića.

Od njih su nakon lošeg rezultata na Europskom prvenstvu i loše atmosfere u momčadi tražene ostavke, no nitko od njih nije odlučio otići. Mediji su se očito dosjetili dodatnog načina za njihov javni linč i pritisak, objavivši svojoj javnosti da su Vujović i njegovi zaštitnici prodali utakmicu Hrvatima.

Ni jedan igrač nije potvrdio da je priča istinita, niti je iznesen nekakav "krunski dokaz", osim nagađanja i špekulacija tipa "rekla-kazala". Kapetan Žikica Milosavljević izjavio je za B92: "U utakmici s Hrvatskom pokušali smo odbraniti čast i smatram da smo igrali punom snagom i željom da pobijedimo. Nismo uspjeli i vratili smo se pognute glave".

Tamošnje medije, a sudeći prema internetskim Forumima i reakcijama i dio javnosti, najviše "muči" prilično prijateljska atmosfera tijekom utakmice između Hrvatske i SiCG. Drugim riječima - kad su već gubili, trebali su valjda naše igrače barem isprebijati da ne bi bili sumnjivi.

Vrhunac gluposti u cijeloj priči je ideja da jedna dobra, ali rezultatski nemotivirana i potpuno raštimana momčad, priča o puštanju utakmice reprezentaciji koja je olimpijski pobjednik i svjetski doprvak...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!