Zimski sportovi

"Janica je plakala više od mene"

Bernard Jurišić, HINA • srijeda, 15.02.2006.

Ivica Kostelić je najbolja priča jučerašnjeg dana na Zimskim olimpijskim igrama. Mnogi inozemni mediji podsjetili su na "križni put" kojim je prošao Ivica da bi ostvario svoj san i osvojio olimpijsku medalju...

O poduhvatu Ivice Kostelića, koji je jučer osvojio srebro u olimpijskoj kombinaciji, najviše se raspisala britanska novinska agencija Reuters, koja ističe kako je hrvatski skijaš napokon naplatio sva odricanja tijekom karijere koja je bila obilježena brojnim ozljedama.

"Suze radosnice brojnih Hrvata poplavile su sinoć Sestriere nakon što je Ivica Kostelić osvojio srebro u kombinaciji", piše Reuters.

Britanska novinska agencija ističe kako su Ivicu tijekom karijere pratile brojne ozljede koljena, te da je u četiri godine imao pet operacija. "Većina skijaša bi u takvoj situaciji odustala, no Ivica Kostelić nije se predao, i to je naplatio sinoć osvojivši svoju prvu olimpijsku medalju", navodi Reuters, dodajući kako je hrvatskom skijašu nakon utrke u zagrljalj dotrčala njegova puno poznatija sestra Janica, te da su oboje plakali od sreće.

"Janica me zagrlila i samo je plakala, plakala je više od mene. Samo ona i moji roditelji znaju koliko je težak bio moj put do medalje", kazao je za Reuters Ivica Kostelić.

Francuska agencija AFP ističe kako je Ivica Kostelić jučer napravio fantastičan pothvat kojim je izašao iz Janičine sjene.

Njemačka novinska agencija DPA opisuje kako su brat i sestra Kostelić bili preplavljeni emocijama, te prenosi Ivičinu izjavu: "Ne znam u kojem sportu postoji natjecanje koje traje tako dugo. Bio je to najduži dan mog života, ali i najsretniji".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!