Pod Netovom lupom

Dinamova samba, Hajdukove muke i Fredi Bobič

Bernard Jurišić • petak, 17.02.2006.

Derbi je odigran, prvi trener već je "odletio", Dinamo izgleda neuhvatljiv. Gledat ćemo uživo Fredija Bobiča, mladu brazilsku nadu Andersona, možda se oprostiti s Kranjčarom, zagrijavati se za Svjetsko prvenstvo. HNL nam se vraća, a evo s kojim snagama i ambicijama je (d)očekuju naši prvoligaši...

Slika 5 od 5.

DINAMO (47): Dinamo je ove zime kupovao malo, ali bogato. Dovedena su mlada brazilska pojačanja, napadač Anderson i branič Carlos, pridodan je i naš mladi reprezentativac Vukojević. Otišli su samo oni koji su morali, Mitu i Ljubojević na početku, Kardum, Lučić i Bosnar u zadnjim satima prijelaznog roka. Već u zaostalom derbiju protiv Hajduka praktično su riješili pitanje prvaka, jer atmosfera u klubu, a i igrački aduti ne ostavljaju Rijeci ništa osim teorije da ih mogu (pre)stići.
Sastav: Turina - Drpić, Ćorluka, Mamić - Buljat, Čale, Chago, Modrić, Etto - Bošnjak, Da Silva. Trener: Josip Kuže.

Slika 2 od 2.

RIJEKA (36): Kantrida je konačno spojila dvije kvalitetne sezone, a era predsjednika Ježića garantira im miran financijski život i kvalitetnu, iskusnu momčad koju bi šteta bilo raspršiti na ljeto, uoči europskih izazova. Dovedena je, uz Japanca Miuru, najveća inozema zvijezda koja je ikad igrala u HNL-u, a Fredi Bobič svojim imenom dat će novu dimenziju i zasigurno veću inozemnu pozornost našem prvenstvu. Zekić je brzo završio svoju bučno najavljivanu riječku priču, a obranu "bijelih" iznenada je učvrstio i Eddy Bosnar, koji je dobio "nogu" u Maksimiru.
Sastav: Žilić - Knežević, Lerant, Bosnar - Šarić, Rendulić, Linić, Tadić, Novaković - Vugrinec, Bobič. Trener: Dragan Skočić.

Slika 7 od 7.

KAMEN INGRAD (28): Najugodnije iznenađenje jeseni tijekom zime ostalo je bez vratara Čavline i mladog napadača Dajića, a od zvučnijih pojačanja nije bilo ništa. Kompaktna momčad koju je složio trener Matković i na proljeće će najveće adute imati u napadačkom tandemu Lakić - Brajković i dvojcu "fantazista" Mujčin - Papa. Ostvarili su i plasman u polufinale Kupa, gdje će protiv Varteksa igrati za svoje prvo finale u povijesti.
Sastav: Matas - Poleti, Božinovski, Parmaković - Darmopil, Mujdža, Kralj, Papa, Mujčin - Brajković, Lakić. Trener: Ivica Matković.

Slika 8 od 8.

VARTEKS (28): Varaždinci su doslovno nekoliko sati prije kraja prijelaznog roka "s neba" dobili dvojicu Dinamovaca, Lučića i Karduma. Prvi je odmah našao mjesto u obrani "bumbara", dok će 19-godišnji Kardum voditi veliku borbu za mjesto u momčadi pored uigranog i efikasnog tandema Benko - Jolić, koji su postigli po 10 pogodaka u prvenstvu. Varteks je bogatiji za nekoliko mjeseci zajedničkog rada, a mlada momčad vrvi talentima za koje će se vjerojatno već narednog ljeta "otimati" bogatiji hrvatski klubovi.
Sastav: Vranjić - Lučić, Vukman, Ipša - Jertec, Pokrivač, Šafarić, Posavec, Pavličić - Jolić, Benko. Trener: Zlatko Dalić.

Slika 4 od 4.

OSIJEK (27): Osječki kapetan Josip Balatinac bio je glavna anti-zvijezda zimskog prijelaznog roka. Premišljao se i odbio ponude Hajduka i Sankt Gallena, Korejci su odbili njega, a na kraju je ostao i bez angažmana u Osijeku, od kojeg je za produženje ugovora tražio previše. Momčad je tako izgubila važnu kariku, ali dojam je da je još više izgubio sam Balatinac, posebno što se ozbiljnosti tiče. Anti Vitaiću priključen je brat blizanac Frane, a neiscrpna Osijekova škola nogometa i narednog proljeća mogla bi izbaciti neko novo, golobrado ime.
Sastav: Skender - Vuica, Babić, Milardović - Dinjar, Dedaj, Tokić, Smoje, A.Vitaić - Turković, Primorac. Trener: Ivo Šušak.

Slika 6 od 6.

ZAGREB (24): "Zagrebački bijeli" su jedini klub u 1. HNL koji će u proljetni dio ući s inozemnim trenerom. Slovenac Rus donijet će "svježu krv" u naš prvoligaški nogomet, a u preostala četiri kola čeka ga žestoka borba za ulazak u Ligu za prvaka. Vraćen je "Dinamov krvnik" iz Naftaš Ivanića Božić, a glavnu "vertikalu" predstavlja reprezentativna trojka Vrdoljak - Ibričić - Bartolović.
Sastav: Stojkić - Vrdoljak, Labudović, Pelaić, Čutura - Brkljača, Sopić, Mujdža, Ibričić - Bartolović, Petričević. Trener: Miloš Rus.

Slika 1 od 1.

CIBALIA (23): Vinkovačka momčad nije pretrpjela promjene tijekom zime, stigla su tek pojačanja konkurencije u vidu Jukana i Lojića. Još uvijek su u igri za Ligu za prvaka, a ukoliko se plasiraju među prvih 6, sezona će biti proglašena uspješnom. Uvijek mogu računati na bučnu domaću publiku, koja je veliki Cibalijin adut u svim derbijima.
Sastav: Kalinić - Leutar, A.Andričević, Tadić - Križanović, Bagarić, Maroslavac, Žgela, Prijić - Stojanovski, Ratković. Trener: Branko Karačić.

Slika 3 od 3.

HAJDUK (22): Hajduku voda nije u ušima, već debelo preko glave. Branitelj naslova cijelu sezonu luta u stručnom i igračkom pogledu, a već prije početka proljetnog dijela Bonačić je zamijenio Gudelja, koji je pripremao momčad tijekom zime. Došli su brojni igrači, Erceg, Cimirotič, Hrgović, Režić, Gal i Selak, otišli su Biščević, Kale, Pralija i najvažniji od svih - Vučko. "Bijele" čeka težak zadatak u namjeri da nadoknadi propušteno tijekom jeseni, jer im Liga za prvaka već bježi za dva boda. U tomu će im velika prepreka biti i velik broj ozlijeđenih igrača, a tek treba vidjeti kako će "gutači trenera" reagirati na "specifičnog" Bonačića.
Sastav: Pletikosa - Kralevski, Žilić, Đolonga - Miladin, Hrgović, Marčić, Kranjčar, Blatnjak - Cimirotič, Erceg. Trener: Luka Bonačić.

Slika 12 od 13.

MEĐIMURJE (20): Čakovčani su se u zimskoj pauzi logistički ojačali, stvorili SD Međimurje, pribavili nekoliko igračkih pojačanja i u proljeće kreću odlučni izbjeći razigravanje za opstanak. Kao i Dinamo, pojačali su se Brazilcima, no manje glamuroznima (Cicero i Ricardo), a došli su i bivši Hajdukovci Pirija, Celišćak i Rački. Otišli su Božac, Mesić, Guvo, Katić, Jančetić i Dujmović, pa bi mogući problem u početku mogla biti neuigranost.
Sastav: Bulat - Silva, Sesar, Zurak - Ricardo, Celišćak, Kovačević, Pirija - Kresinger, Mostarlić, Rački. Trener: Miljenko Dovečer.

Slika 10 od 11.

PULA (19): Izgubili su najboljeg strijelca Šehića, što će biti velik, možda i nenadoknadiv hendikep. Otišli su i Jerneić, Kontešić, Mijatović i Fuček. Vratio se Lukunić, pristigli su i Kamerunac Ottou iz Naftaš Ivanića, Halilović iz Istre i Dobrić iz Rijeke. Čeka ih žestoka borba za opstanak, srećom po njih, imaju dobru bodovnu zalihu pred Slavenom i Interom.
Sastav: Iveša - Iftić, Starčević, Dobrić - Verhas, Pamić, Jurić, Lukunić, Raić-Sudar - Rivić, Stošić. Trener: Milivoj Bračun.

Slika 9 od 10.

SLAVEN BELUPO (15): Kad pogledate igrače koje u svojoj svlačionici ima Slaven, morate se začuditi kako se takva momčad umjesto za titulu prvaka, bori za opstanak u prvoligaškom društvu. I u dobro sređenom klubu poput koprivničkog, Intertoto kup je očito ostavio velike probleme, koje ni iskusni igrači poput Slavenovih nisu mogli riješiti. Tijekom zime izgubili su Viškovića, otišlog Gala zamijenio je Radeljić, vratio se i Božac, a na vrata je doveden 33-godišnji makedonski internacionalac Nikoloski. Najvažnije od svega, trener Scoria "snimio" je stanje i pripremio momčad za proljeće po svom programu. Imena poput Mumleka, Muse, Karabogdana, Dunkovića, Bodrušića... ne bi trebala imati problema osigurati opstanak, no protivnici neće sami od sebe padati.
Sastav: Nikoloski - Radeljić, Karabatić, Kurilić, Bodrušić - Dunković, Poldrugač, Musa, Mumlek - Dodik, Karabogdan. Trener: Elvis Scoria.

Slika 11 od 12.

INTER (13): Prva europska sezona zaprešićkog kluba neće ostati zabilježena u lijepim prvenstvenim sjećanjima, barem što se jeseni tiče. Nova momčad u odnosu na prošlosezonsku nije se uspjela posložiti, pa su tijekom zime dovedeni Čeh Laga, Zekić, Jerneić i iskusni vratar iz BiH Brašnić. Otišli su Polovanec, Radeljić, Udarević, M. Pecelj i Kranjčec, no Inter ima materijala za nadu u opstanak. Posebno u napadu, Štrok, Karić i Zekić neće biti lagan posao ni za jednu obranu.
Sastav: Brašnić - Brnas, Ješe, Laga - Jerneić, Krznar, Skulić, Poljak, Štrok - Karić, Zekić. Trener: Đuro Bago.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!