Tenis

Naslov ponovno izmaknuo

Ivor Krapac, Tomislav Pacak • nedjelja, 19.02.2006.

Drugi tjedan zaredom Jelena Kostanić poražena je u finalu WTA turnira - nakon što prošlog tjedna nije uspjela u Pattayi osvojiti svoj prvi turnir, Jeleni je naslov izmaknuo i u indijskom Bangaloreu gdje ju je u finalu svladala Talijanka Mara Santangelo s 2-1 u setovima...

Kostanić je bolje otvorila susret, sa 6.3 je dobila prvi set, a činilo se da je prva turnirska kruna nadomak ruke kada je u drugom setu izborila tie-break. Ipak, treća nositeljica se uspijeva izvući i osigurati odlučujući set, koji je dobila sa 6:3 i tako uskratila Jeleni konačnu zadovoljštinu.

"Bila sam blizu, ali nije bilo dovoljno goriva. Sve je nestalo već početkom drugog seta, a rezerva očito nije bila dovoljna", komentirala je Jelena nedugo nakon poraza: "Tie-break je bio gust, na 7:5, nisam imala ništa konkretno ali sam ipak bila jako blizu..."

Vezane vijesti

"Početkom drugog seta sam već bila jako umorna, ali sam se ponosno borila do kraja. Jednostavno se više nisam tako brzo kretala, a najviše problema imala sam na reternu jer sam sporo reternirala, dok je njen servis bio zbilja dobar", dodala je Jelena o današnjem meču.

Finale nije završilo sretno, ali je cijeli tjedan ipak bio dobar: "Nisam nezadovoljna, bilo je iznad očekivanja obzirom na stanje u kojem sam bila, no kad se izgubi nikad nije lako. Sad nekako pokušavam stići do Dubaija, no već su svi letovi zauzeti pa je to malo teže; nadam se samo da ću sretno i zdravo otići odavde."

Jelenu idućeg tjedna u Dubaiju čeka nastup u parovima, u kojima igra s Ruskinjom Verom Duševinom.

WTA Bangalore, finale: Mara Santangelo (Italija, 3) - Jelena Kostanić (Hrvatska, 6) 3:6, 7:6(5), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!