Tenis

Jelenina veljača!

Tomislav Poljak • subota, 18.02.2006.

Jelena Kostanić nastavlja s fenomenalnim igrama u Aziji. Nakon prošlotjednog finala u Pattayi, koje je izgubila od Izraelke Shahar Peer, u indijskom Bangaloreu izborila je novo finale, treće u karijeri, pobjedom nad 23-godišnjom Mađaricom Melindom Czink...

Jelena je prvi set dobila veoma uvjerljivo, suparnici "nabivši kvrgu". Konačni rezultat, 6:0 i 7:6(2), otkriva veću neizvjesnost u drugom setu, u kojem je Jelena imala break viška, ali je kod rezultata 4:3 izgubila svoj servis te je tako sve riješeno u tie-breaku. To je, ujedno, bio i njihov prvi međusobni susret na WTA Touru.

Jelena sada čeka treću nositeljicu, Talijanku Maru Santangelo, koja je u polufinalu pri vodstvu od 5:0 prošla predajom Amerikanke Vanije King. Iako je Santangelo kroz tjedan igrala odličan tenis, ovo bi mogla biti velika prilika za Jelenin premijerni naslov na WTA Touru.

Glavni problem uoči sutrašnjeg finala bit će iscrpljenost zbog želučanih problema koji su pratili Kostanić u većem dijelu tjedna: "Nisam baš nešto puno bolje nego prethodnih dana. Želudac boli manje, ali nemam puno snage, danas sam u drugom setu bila užasno umorna."

Bio je to glavni razlog poteškoćama u drugoj fazi meča: "U prvom setu sam igrala dobro, vjerojatno zato što sam bila svjesna da ovo ne smije otići do trećeg seta. Kasnije mi je ponestajalo snage, no uspjela sam se nekako izvući; ostala sam pozitivna do kraja iako sam imala 4:2, pa izgubila servis. Ispalo je dobro."

WTA Bangalore, 18.2.2006., polufinale: Santangelo (Italija, 3) - King (SAD) 5:0, predaja King, Kostanić (Hrvatska, 6) - Czink (Mađarska) 6:0, 7:6(2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!