Tenis

Kostanić prošla u dvoboju bolesnih

Ivor Krapac • petak, 17.02.2006.

Jelena Kostanić probila se u svoje treće ovogodišnje polufinale na WTA Touru. Nakon Hobarta i prošlotjednog finala Pattayje, Jelena je jutros stigla među posljednje četiri i na 175.000 $ bogatom turniru u Bangaloreu. U četvrtfinalu joj je trebalo samo šest gemova protiv Marije Elene Camerin...

Nakon što je vodeća hrvatska tenisačica rano stekla break prednosti i povela s 4:2, Talijanka je predala zbog bolesti i omogućila Jeleni da uštedi nešto energije uoči sutrašnjeg polufinala.

Camerin se danas nije mogla nositi sa želučanim i probavnim tegobama koje još uvijek muče i Jelenu: "Ona je u još gorem stanju od mene, jako su je smetali želučani problemi." No, Kostanić i Camerin nisu jedine; iste simptome ima i Amerikanka Vania King, koja je unatoč tome u četvrtfinalu sa 6:2 i 7:6(7) svladala Francuskinju Camille Pin.

"Meni su baš dali antibiotike, a popila sam i desetak drugih tableta. Nije mi baš bolje ni danas, još me boli i svako malo jurim na WC", rekla je najbolja hrvatska igračica o svojem zdravstvenom stanju.

Sutrašnja suparnica bit će Mađarica Melinda Czink, koja je u uzbudljivom četvrtfinalnom susretu ubilježila 6:2, 6:7(4) i 7:6(6) protiv Ukrajinke Alone Bondarenko. Po Jeleninim saznanjima, ni Czink ni Bondarenko nisu se mučile sa želučanim problemima koji su se već raširili među igračicama, tako da će zdravija Mađarica sutra biti u maloj prednosti. Kostanić i Czink se, inače, dosad nisu sastajale.

"Svejedno mi je s kim ću sutra igrati, nadam se samo da će meni biti bolje, a za ostalo ću lako. Zdravlje je ipak najvažnije", najavila je Jelena dok još nije znala suparnicu u polufinalu.

WTA Bangalore, 17.2.2006., četvrtfinale: King (SAD) - Pin (Francuska) 6:2, 7:6(7), Santangelo (Italija, 3) - Fedak (Ukrajina) 6:4, 6:3, A. Czink (Mađarska) - Bondarenko (Ukrajina) 6:2, 6:7(4), 7:6(6), Kostanić (Hrvatska, 6) - Camerin (Italija) 4:2, predaja Camerin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!