Tenis

Jelena pobjeđuje i u Indiji

Ivor Krapac • srijeda, 15.02.2006.

Nakon što je prošlog tjedna došla do finala tajlandske Pattaye, Jelena Kostanić nastavlja azijsku turneju na 175.000 $ bogatom WTA turniru u indijskom Bangaloreu. Prvi test šestopostavljene hrvatske tenisačice bilo je prvo kolo protiv austrijske kvalifikantice Daniele Kix, a završilo je uspješno - Jelena je prošla sa 6:2, 3:6 i 6:3...

Susret s Kix, 219. na WTA ljestvici, bio je teži od očekivanja, no nikad nije lako proći prvi nastup u novom okruženju samo tri dana nakon dovršetka posla u nekom drugom gradu.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

"Danas nije bilo baš idealno jer su ovdje drugačiji tereni, lopte jako lete i nije mi se bilo lako prilagoditi", komentirala nam je Jelena: "Cura je dosta griješila u prvom setu, a poslije više nije imala što za izgubiti pa je odlično servirala i pritiskala, a ja sam se dosta mučila s uvjetima i promašivala ono što inače ne bih... No, u trećem setu sam se pribrala, a ona je 'falila' koju više tako da je na kraju ispalo dobro."

"Jako sam sretna što sam dobila jer se osjećam dosta umorno i prazno", dodala je prva hrvatska tenisačica: "Pogotovo mi je drago jer sam baš odgledala Peer koja je izgubila od Camerin, odigrala je loše i izgledala dosta iscrpljeno." Izraelka Peer je, podsjetimo, u nedjelju svladala Jelenu u finalu Pattaye; ona se očito nije uspjela oporaviti za novi tjedan.

Idući izazov bit će osmina finala protiv Estonke Kaije Kanepi, koja je jučer u prvom kolu sa 7:5 i 6:3 zaustavila domaću predstavnicu Ankitu Bhambri. 20-godišnja Estonka je 95. na svijetu, a s Kostanić se dosad susrela dvaput, uz Jelenine pobjede 2002. u kvalifikacijama Sydneyja i lani u četvrtfinalu ITF turnira u francuskom Joue-Les-Toursu. "Nadam se da će sutra biti dobro", rekla vodeća hrvatska igračica za kraj.

WTA Bangalore, 15.2.2006., prvo kolo: Kostanić (Hrvatska, 6) - Kix (Austrija, Q) 6:2, 3:6, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!