Zimski sportovi

Janica: "Skijam se i uživam"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 20.02.2006.

Kad god nastupi na utrci na velikom natjecanju (ZOI, SP), osvoji medalju. Naravno, radi se o Janici Kostelić, najvećoj alpskoj skijašici svih vremena. I nakon srebrne medalje u superveleslalomu, šeste medalje na olimpijskim igrama (četiri zlata i dva srebra), Janica je ostala skromna, što mogu samo i jedino istinski šampioni...

Nedugo nakon dodjele medalja, Janica je dala prve izjave Bruni Kovačeviću u mikrofon HTV-a. "Dok sam sjela na žičaru, mislila sam si kak bi bilo dobro da budem druga, ali nisam se previše opterećivala time. Super G je čudna disciplina, jednu utrku sam među pet najboljih, drugi put sam 25. Teško je bilo nešto za očekivati, a pokazalo se da je dobro što je tekma odgođena za danas.

Janica je bila vedrijeg osmijeha nego proteklih dana: "Nakon prve medalje mi je svejedno. Skijam se, uživam, dobro mi je i ne doživljavam tragično ako ne osvojim medalje. Recimo da sam što se ponašanja tiče vedrija, ali tijelo... brzo se umaram, nemam snage... trebalo mi je 10 minuta da dođem k sebi, nakon 30 sekundi sam mrtva."

Vezane vijesti

Skije su opet odigrale svoju ulogu: "Sa skijama sam stvarno zadovoljna, bile su možda za nijansu lošije od spusta, ali čestitke cijeloj ekipi svi su zaslužni za to. Ne posvećujem medalju sebi, posvećujem je svima koji žele dio nje. Bilo koji čovjek, bilo koje rase, ako želi dio medalje, neka uživa u tome."

Janica je, za razliku od nekih drugih, sretna i zbog uspjeha svoje protivnice: "Što se tiče Miki, ona stvarno nije znala koja je, rekla sam joj da je prva, a ona je gledala okolo i ništa joj nije bilo jasno. Ona je zaista to zaslužila, uživa u skijanju, želi to, ali ne previše. Zaista mi je drago zbog nje, zadnja joj je sezona."

Janici je ostao još slalom i veleslalom: "Vidjet ćemo, nikad se ne zna. Svašta se može dogoditi, za ovaj veleslalom treba puno snage, nadam se da ću to izvući." završila je Janica i otišla srebro proslavit - treningom veleslaloma. To mogu samo - najveće.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!