Nogomet

Sreća pomazila Juve, Ronaldinho dokrajčio Chelsea

Tomislav Pacak • utorak, 07.03.2006.

Klasnićev Werder je na zaista nesretan način ispao iz Lige prvaka, Juventus je uz veliku pomoć Fortune prošao u četvrtfinale zahvaljujući golu više u gostima. Na isti način prošao je i Villarreal, dok je Barcelona s lakoćom sačuvala londonskih 2:1 te uz obilje Ronaldinhove čarolije otišla među osam najboljih...

Barcelona - Chelsea 1:1 (2:1)*
Ronaldinho 78'/Lampard 90'-11m
* - u zagradi je rezultat prve utakmice

Barcelona nije imala nikakvih problema u uzvratu protiv Chelseaja, londonskih 2:1 značilo je da Chelsea mora postići dva pogotka, čemu Englezi nisu bili ni blizu. Prepuni Nou Camp želio je da Barca osveti lanjsko ispadanje ne samo ukupnom pobjedom, nego i velikim trijumfom na svom stadionu, no Rijkaard je znao da nema nikakve potrebe riskirati prolaz pretjerano napadačkom igrom.

Vezane vijesti

Kako Chelsea nije odstupio od svoje standardne igre čak ni u utakmici u kojoj je morao postići dva pogotka za bilo kakvu nadu u prolaz dalje, a Barcelona nije pod svaku cijenu išla u napad, utakmica nije ponudila spektakl kao prethodna tri okršaja ovih suparnika u posljednjih godinu dana. Tu i tamo je dašak čarolije utakmici udahnuo je Ronaldinho pokojim driblingom, petom ili proigravanjem, no, Katalonci sveukupno nisu bili previše opasni.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Barcelona je, kao i obično, imala veliku terensku inicijativu, a u tom pogledu maestralno je odigrao dirigent Deco koji je podijelio zaista puno kvalitetnih lopti i pritom pretrčao puno kilometara. Igru Barcelone zasigurno je poremetio rani izlazak Lea Messija zbog ozljede, čudesnog Argentinca već je u 25. minuti morao zamijeniti Henrik Larsson, čime je domaćin izgubio na probojnosti po desnoj strani.

S druge strane, Chelsea je nekoliko puta pokušao doći do pogotka, Drogba je pucao glavom u Valdeza, a Robbenov prizemni udarac također je amortizirao vratar Barcelone.

Drugi dio bio je malo življi, iako je i dalje Barcelona kontrolirala susret. Moglo je postati zanimljivo da je Hernan Crespo u gol pretvorio ubacivanje Robbena, no ta opasna situacija kao da je potaknula Barcu da riješi susret, a ima li boljeg čovjeka za takav posao od najboljeg igrača svijeta? Brazilski čarobnjak je u 78. minuti prošao kroz trojicu čuvara i s 15 metara matirao Čecha za 1:0 i potvrdu prolaska Barcelone. Gol je opustio domaće, moglo je još nekoliko lopti završiti u golu Engleza, no Eto'o i društvo nisu bili koncentrirani pred golom. U sudačkoj nadoknadi Lampard je s bijele točke postigao počasni gol za Chelsea koji je tako barem izbjegao poraz na Nou Campu, no još jednom se od Europe oprostio puno ranije nego što bi to Mourinho i Abramovič željeli.

Juventus - Werder 2:1 (2:3)
Trezeguet 65', Emerson 86'/Micoud 13'

Vjerojatno se dogodilo previše puta da bi bilo slučajnost... sreća je pomazila Juventus u dvoboju s Werderom, nakon neuvjerljive igre Talijani su prošli u četvrtfinale zahvaljujući više golova u gostima, Werder je samo nekoliko minuta dijelo od sna. Tada je dotadašnji junak utakmice, vratar Tim Wiese, napravio smiješnu pogrešku i omogućio Juveu pobjednički pogodak. No, krenimo redom...

Werder je u startu utakmice šokirao Juventus i promijenio cijelu strategiju domaćih. Nijemci su u 12. minuti odigrali izvrsnu akciju, nakon dodavanja s Klasnićem, Schulz je izvrsno proigrao Micouda, a francuski veznjak krasno, iz prve, šalje loptu u mrežu pored istčalog Buffona.

Slika 3 od 4.
Foto: EPA

Pogodak je iznenadio 'staru damu', Juventus nije naviknut loviti rezultat i do prilika nije došao nekom kvalitetnom igrom, već više 'na silu'. Ipak, i u takvoj igri Juve je stvorio dosta prilika, no briljantno je branio spomenuti Wiese, skidao je zaista i ono što ulazi u sferu 'nemogućeg'. Werder, pak, nije odustao od svoje napadačke igre, pa su i Nijemci imali nekoliko prilika, od kojih je najizglednija u prvom dijelu pripala Klasniću, čiji je udarac s nekoliko metara odlično obranio Buffon.

U drugom dijelu Juventus je nastavio sa silovitim napadima, slabog Ibrahimovića zamijenio je Del Piero i ta zamjena donijela je dosta toga pozitivnog u igru Juvea. Domaćin je izjednačio u 65. minuti - akciju su odigrali Del Piero i Nedved, kojem je lopta u šesnaestercu malo pobjegla, ali, srećom po domaće, ravno u noge Davida Trezegueta koji iz takvih situacija ne griješi te vraća 'staru damu' u egal.

Do kraja je bilo otvoreno - Juventus je nastojao doći do drugog gola, Werder je prijetio iz kontri. Borowski je zapucao jednu lijepu priliku, a poluvolej Klasnića s 20-ak metara dobro je ukrotio Buffon. I kada se već činilo da će Capello morat objasniti još jedan europski posrtaj, junak je postao tragičar - Wiese je uhvatio jednu laku loptu, bacio se na pod pri čemu mu je lopta ispala. Iako se već krenuo vraćati u obranu, najprisebniji je bio Emerson, brzo je reagirao i poslao loptu u mrežu za veliko slavlje na Delle Alpiju i veliku žalost u redovima Werdera kojeg je zaista izdala sreća na samom kraju susreta.

Villarreal - Rangers 1:1 (2:2)
Arruabarrena 49'/Lovenkrads 12'

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Villarreal je uspio kod kuće kapitalizirati povoljnih 2:2 s Ibroxa, iako je bilo puno teže od očekivanog. Atmosfera u Villarrealu bila je malo neobična, s obzirom da su tisuće Škota okupirale Madrigal te stvorile gotovo domaću atmosferu Rangersu. U takvim uvjetima bolje su se snašli gosti koji su odlično otvorili susret i zasluženo poveli pogotkom Lovenkradsa u 12. minuti. Villarreal je bio zaista neprepoznatljiv u prvom dijelu, izgledalo je kao da su Španjolci ušli u susret s mišlju 'lako ćemo', što protiv Škota ne prolazi. Jedinu priliku domaći su stvorili pred kraj prvog dijela kada je Forlan izbio sam pred vratara Rangersa, koji mu je dobro skinuo prizeman udarac.

Ipak, trener domaćih promijenio je nekoliko stvari (i igrača) u poluvremenu, a rezultat je odmah bio vidljiv - već u petoj minuti nastavka Arruabarrena je u gol pospremio niski ubačaj Forlana za 1:1, te tako vratio pritisak na leđa momčadi iz Glasgowa. Usprkos silnom trudu, Rangers nije uspio pronaći put do mreže domaćih, u četvrtfinale je prošao Villarreal koji je u završnici propustio dosta prilika i za pobjedu. No, prema prikazanom, "žuta podmornica" bit će želja mnogih na ždrijebu četvrtfinala...

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!