Tenis

Ančić: "Šanse za nastup su vrlo male"

Tomislav Pacak, Igor Petrinović • četvrtak, 06.04.2006.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nalazi se u teškoj situaciji uoči četvrtfinalnog obračuna s Argentinom. Današnji ždrijeb odlučio je da će prvi na teren Doma sportova Ivan Ljubičić i Agustin Calleri, a nakon njih igrat će David Nalbandian i Mario Ančić. Takav je barem plan, no realnost je drugačija...

Ljubičić i Ančić nominirani su za mečeve prvog dana četvrtfinalnog dvoboja Davis Cupa protiv Argentine. Izgledi da ćemo sutra obojicu naših tenisača gledati u dvorani Doma sportova nisu blistavi.

"Trenutno su vrlo male šanse da zaigram sutra", rekao je Ančić nakon ždrijeba u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. Mario je sinoć pri istezanju nakon treninga 'zaradio' discus herniu. Ozlijeda je to koja zahtijeva tjedan dana mirovanja te se lako može dodatno pogoršati. "Prvih 10 minuta nisam mogao ni stajati na nogama. Danas su me osposobili da hodam. Bez obzira koji dan igram, rizik je velik."

Pravila ITF-a dozvoljavaju da se odluka o Ančićevom nastupu protiv Nalbandiana donese nakon meča Ljubičića i Callerija kojim se u petak u 13 sati otvara dvoboj Hrvatske i Argentine.

"Dobro je da igram prvi jer se onda mogu koncentrirati na drugi meč kao izbornik, a dobijamo i dodatno vremena za odluku da li će Mario igrati", mišljenja je Ljubičić koji izborničku odluku o Ančićevoj zamjeni još nije donio.

"Ja kao izbornik potpisujem tko će igrati, ali svi zajedno ćemo sjesti večeras i odlučiti", rekao je Ljubo koji, čini se, već ima ideju tko bi se umjesto Ančića mogao suprotstaviti Nalbandianu. "Posljednji trening prije Davis Cupa ne može puno toga promijeniti", tvrdi Ljubičić koji je jučer argentinskim novinarima, kad se pričalo tko bi ga zbog njegovih želučanih problema mogao zamijeniti, izjavio da vidi Marina Čilića ispred Saše Tuksara.

Zato je dobra vijest da su Ljubičićeve zdravstvene poteškoće stvar prošlosti i on će sutra sigurno igrati. "Nemam izbora, osjećam se bolje od Marija. Nisam napravio pripreme onako kako sam planirao, ali na terenu ću biti 100 posto spreman."

Ipak, zdravstveno stanje u hrvatskoj reprezentaciji promijenilo je sliku cijelog dvoboja: "Argentina prelazi u ulogu favorita. Ako uspijemo ovo izvući bit će to veliko iznenađenje", misli hrvatski igrač-izbornik dok na drugoj strani Argentinci ne pričaju i ne komentiraju puno. Njihovi se odgovori svode na puko 'da' i 'ne', ili će ponuditi ironične komentare poput Nalbandianovog 'nemamo puno šansi na ovako brzoj podlozi'.

Istina je, nažalost, sasvim drugačija.

Raspored igranja:
Petak, 13 sati: Ljubičić - Calleri, Ančić - Nalbandian
Subota, 14 sati: Ljubičić/Ančić - Nalbandian/Calleri
Nedjelja, 13 sati: Ljubičić - Nalbandian, Ančić - Calleri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!