Tenis

Sami protiv svih

Bernard Jurišić • četvrtak, 06.04.2006.

Bolesni Ivan Ljubičić i ozlijeđeni Mario Ančić kreću u novu Davis Cup bitku. Na suprotnoj strani stajat će snažni Argentinci, no hrvatski sportski junaci ni ovog puta ne odustaju, makar su ih izdali mnogi koji bi trebali biti uz njih...

Iako je ovaj tekst trebao ići tek u ponedjeljak, nakon što se okonča četvrtfinalni ogled protiv Argentine, ipak sam odlučio da ne želim biti "general poslije bitke". Tada će zasigurno biti mnogo takvih, posebno ako se dogodi da junački tandem hrvatskog tenisa ne izdrži.

Ivan Ljubičić i Mario Ančić i ovog puta su krenuli u borbu "sami protiv svih". Iako umorni, ozlijeđeni, bolesni, ukočenih leđa, pokvarenog stomaka, ni jedan ni drugi nisu otkazali, nisu odbili, nisu se ispričali.

Ivo Karlović jest. I to po drugi put. Karlović nije našao za shodno staviti se na raspolaganje treneru/igraču Ljubičiću, jer mu je Ljubo uljudno objasnio da će i protiv Argentine biti treći igrač. Ono što u prirodi i jest.

Iako su se kroz medije provukle priče da je Karlović odbio poziv iz drugog razloga - kako bi mogao zatražiti američko državljanstvo (supruga mu je Amerikanka), bilo kakav razlog, osim ozljede, za ostaviti na cjedilu svoje reprezentativne kolege zbog kojih se u prosincu slikavao s pokalom Davis Cupa je neprikladan.

Posebno sad, kad su nastupi i Ljubičića i Ančića pod upitnikom, a Karlović bi možda dobro došao protiv Nalbandiana prvog dana, da pruži Mariju još dan odmora za odlučne bitke u subotu i nedjelju. Karlović je izdao suigrače i nije zaslužio da ga se uopće spominje u daljnjim akcijama, posebno ne za World Team Cup, na kojem se dijeli 1,8 milijuna dolara.

No, nije Ljubu i Marija na cjedilu ostavio samo div sa Šalate. Možda još teži "nož u leđa" zabili su im i Goran Ivanišević i Nikola Pilić, koji su svoju taštinu stavili na prvo mjesto, iako ih je (posebno Gorana) cijela država molila da se vrate. Iako su ga to tisuću puta molili i Ljubo i Mario.

Od petka do nedjelje, Ljubo i Mario bit će sami protiv svih. Barem ih jedan faktor ne smije napustiti, a to je publika. Hrvatski navijači moraju napuniti zagrebačku dvoranu sva tri dana do posljednjeg mjesta, dati snagu tandemu naših sportskih junaka i zahvaliti im se za to što bezuvjetno sebe daju hrvatskom tenisu i hrvatskom sportu.

Bez obzira kako završio ogled protiv Argentine, Ivan Ljubičić i Mario Ančić pokazali su kakvi su ljudi, sportaši i šampioni. I bez obzira što se dogodilo tijekom vikenda, u ponedjeljak ćemo ih sigurno još više poštovati i voljeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!