Tenis

"Ljubo" otvara s Murrayem, težak posao za Ančića i Čilića

Branimir Korać • subota, 28.01.2006.

Poznati su parovi prvog kola Zagreb Indoorsa. Hrvatski tenisači dobili su dosta šaren ždrijeb. Protivnici nisu bezazleni, ali nisu niti nepobjedivi. Najbolje je prošao Ivo Karlović koji bi bez većih problema morao u drugo kolo...

Ivan Ljubičić, prvi nositelj Zagreb Indoorsa, u prvom kolu igra protiv dobitnika posljednje pozivnice, Britanca Andyja Murraya. Murray nije protivnik koji bi trebao Ivanu stvoriti probleme, ali samo u slučaju da Ljubičić uđe potpuno koncentrirano u meč. Ivan i mladi Britanac još nisu međusobno igrali. Ukoliko prođe u drugo kolo Ivan će igrati protiv boljeg iz meča Jana Hernycha, Marijevog poznanika iz Melbournea, i Kennetha Carlsena, Ivinog poznanika iz Adelaidea.

Slika 1 od 2.
Foto: Ante Đorđević

Mario Ančić mogao je i bolje proći. Za protivnika ima vjerojatno najneugodnijeg igrača od svih nepostavljenih, Rusa Dmitrija Tursunova. Tursunov je ove godine igrao četvrtfinala Dohe i Sydneya i vrlo dobro ušao u godinu. Uz to s Ančićem ima pozitivan omjer 2-1 dobivši oba posljednja susreta na podlozi sličnoj zagrebačkoj.

Bolji iz ovog dvoboja najvjerojatnije će u drugom kolu igrati protiv Ive Karlovića. Ivo ne bi smjeo imati problema na startu turnira protiv Rainera Schüttlera koji je potpuno van forme. Schüttler je već duže vrijeme "kanta za napucavanje" na ATP Touru, a sve češće je u takvoj ulozi i na Challengerima.

Prvi junior svijeta, Marin Čilić, imat će veliki ispit protiv sedmog nositelja Igora Andreeva. Andreev je početkom sezone igrao finale Sydneya gdje je bez problema svladao između ostalih Gasqueta, Tursunova i Seppija. U finalu je u tie-breaku trećeg seta izgubio od Blakea. Pobjednik ovog susreta ide na boljeg iz dvoboja Seppija i nekog iz kvalifikacija.

Parovi prvog kola:
Ljubičić (1, HRV) - Murray (VB), Hernych (Češ) - Carlsen (Dan), Južnji (Rus) - Zib (Češ), Nieminen (6, Fin) - Starace (Ita), Štepanek (4, Češ) - kvalifikant, Đoković (SiCG) - Vik (Češ), Bracciali (Ita) - kvalifikant, Lopez (8, Špa) - Soderling (Šve), Andrejev (7, Rus) - Čilić (HRV), Seppi (Ita) - kvalifikant, Henman (VB) - Clement (Fra), Gasquet (3, Fra) - Sanguinetti (Ita), Ančić (5, HRV) - Tursunov (Rus), Karlović (HRV) - Schüttler (Njem), I. Minar (Češ.) - kvalifikant, FERRER (2, Špa) - kvalifikant.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!