Tenis

Tuksar u finalu, Čilić otvara

Branimir Korać • nedjelja, 29.01.2006.

Saša Tuksar jedini je hrvatski tenisač koji se uspio probiti do finala kvalifikacija za ulazak u glavni turnir Zagreb Indoorsa. Tuksar je u drugom kolu kvalifikacija svladao Talijana Simonea Bolellija sa 4:6, 6:2, 6:4...

Slika 1 od 2.
Foto: Goran Pervan

Saša Tuksar ima priliku postati peti hrvatski tenisač u glavnom turniru Zagreb Indoorsa. Tuksar je u drugom kolu kvalifikacija igrao protiv Talijana Simonea Bolellija i svladao ga u dosta teškom meču sa 4:6, 6:2, 6:4. Za ulazak u glavni ždrijeb igrat će protiv petog nositelja Čeha Tomasa Cakla koji je imao lagan put do finala. Prvo je svladao našeg juniora Petra Jelenića, a zatim i Slovenca Roka Jarca.

Ostali naši tenisači nisu bili uspješni. Ivan Cerović poražen je pomalo neočekivano od tenisača iz SiCG Viktora Troickog sa 6:7(3), 6:2, 6:4 koji će za glavni ždrijeb igrati protiv Noama Okuna, kvalitetnog igrača s dugogodišnjim stažem na ATP Touru.

Vjekoslav Skenderović nije uspio svladati vrlo dobrog Iliju Božoljca iz SiCG. Poražen je u dva tie-breaka. Božoljac će imati težak ispit u finalu protiv mladog Izraelca Dudija Sele koji je uz dosta muke sa 14:12 u tie-breaku trećeg seta izbacio Darka Mađarovskog. Posljednji par finala kvalifikacija čine Stefan Koubek i Igor Zelenay.

Poznat je i raspored igranja za ponedjeljak. Uz Tuksara koji će u Maloj dvorani Doma sportova igrati finale kvalifikacija, igrat će i Marin Čilić svoj susret prvog kola glavnog turnira. Tuksar će igrati treći meč nakon 11 sati dok će Čilić u Ledenoj dvorani igrati protiv Igora Andreeva u 16 sati i 15 minuta. Prije njih na teren će izaći Novak Đoković i Robin Vik u 12:15, a zatim par Bracciali/Galimberti protiv Lopeza/Ferrera. Nakon Čilića još će igrati Clement i Henman te u posljednjem meču dana Starace i Nieminen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!