Tenis

Čilić: "Ovo je početak moje seniorske priče"

Igor Petrinović • ponedjeljak, 30.01.2006.

Prvi junior svijeta došao je do prve ATP pobjede. 17-godišnji Marin Čilić svladao je u prvom kolu PBZ Zagreb Indoorsa sedmopostavljenog ruskog tenisača Igora Andrejeva...

"Osjećam se najuzbudljivije u životu. Ovo je moja najveća pobjeda u karijeri", oduševljen je nakon pobjede 6:3, 1:6, 6:3 u svom drugom ATP nastupu bio Čilić. "Osvajanje juniorskog Roland Garossa je prva stepenica koju sam napravio. To mi je omogućilo pozivnice za ovakve turnire. Ovo je početak moje seniorske priče".

Svoju ATP premijeru imao je u Umagu protiv Kristofa Vliegena. "Izvukao sam pouku u Umagu, pa sam se ovdje osjećao puno bolje i opuštenije".

Upravo tako je i djelovao. U meč je krenuo sa željom da mu protivnik ne pobjegne na samom početku, a to je rezultiralo odličnom igrom i breakom za 5:3. "Kad sam servirao za prvi set počeo sam razmišljati o dobivanju seta i u mene se uvukla nervoza", priznao je najbolji junior svijeta.

Čilić je drugi set izgubio ekspresno, no iznenadio je sve svojom igrom u trećem došavši do prve ATP pobjede. "U trećem sam čekao šansu i uzeo je", rekao je Čilić koji je iskoristio tek četvrtu meč loptu. "Servis za meč je bio u Goranovom stilu".

Ne bismo prigovarali ni da mu profesionalna karijera krene u tom smjeru...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!