Tenis

"Wimbledon mi je i dalje ambicija"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 30.01.2006.

Iako je danas tek 43. na Entry listi i nije u statusu nositelja, Tim Henman ipak je jedna od glavnih zvijezda prvog izdanja Zagreb Indoorsa. 31-godišnji Britanac, dugogodišnji Top 10 igrač, nije potrošio puno energije u prvom kolu protiv Arnauda Clementa...

Slika 1 od 2.
Foto: Igor Jurišić

Nakon što je sa 6:3 i 6:3 riješio dvoboj s Francuzom, Henman je imao dosta razloga za zadovoljstvo. "Bio je to vrlo dobar početak", rekao je: "Prvo kolo nikad nije lako jer se treba priviknuti na uvjete u kojima igraš, no danas sam to prošao bez problema. Odgovara mi ova brža, prava dvoranska podloga, šteta je što se na ovakvim terenima ne igra češće."

Iskusni Britanac nastupa u Zagrebu u potrazi za nekadašnjom formom i samopouzdanjem, nakon što su ga prošle sezone često pratile ozljede. "Imao sam puno problema s leđima i to je bio glavni razlog za pad; nikako nisam uspio uhvatiti kontinuitet nastupa", objasnio je Henman: "Na neki način je i normalno da u mojim godinama dođu problemi s ozljedama, no najvažnije je da je sada sve u redu."

Iako je odličnih rezultata bilo dosta, Henman će u prvom redu ostati upamćen po pokušajima na domaćem Grand Slam turniru, Wimbledonu, u kojem je četiri puta igrao polufinale. Nama je u sjećanju, naravno, ostao dvoboj iz 2001. godine, kad je u trodnevnom polufinalu isprekidanom kišom izgubio od Gorana Ivaniševića...

"Bio je to jedinstven meč, težak za mene", prisjetio se prvi britanski "reket": "Tri dana zbog kiše, a zadnji dan smo igrali samo 15-ak minuta prije nego sam izgubio... Kraj je bio vrlo razočaravajuć, jer posljednjeg dana nisam stigao na pravi način ući u meč, mentalno se zagrijati - jer je sve prebrzo završilo. Jedan od najtežih trenutaka u karijeri, no to je tako u životu - negdje dobiješ, negdje izgubiš."

Slika 2 od 3.
Foto: Igor Jurišić

Unatoč razočaranjima iz prošlosti, Henman nije izgubio nadu u naslov koji najviše želi: "Wimbledon mi je i dalje glavna ambicija i pobjeda bi bila moj san, no jedino važno mi je da imam osjećaj da sam dao 100 %, kako god završilo, a tako pristupam i svakom drugom meču i turniru. Preživjet ću i ako ga nikad ne osvojim."

Druga Britančeva želja do kraja karijere je povratak tamo gdje je nekad bio, među prvih deset na svijetu: "Neće biti lako, ne samo zbog mojih problema s ozljedama nego i zbog širine i kvalitete muškog tenisa. Mislim da je Baghdatis na Australian Openu bio dobar primjer, bio je ispod 50. mjesta i došao do finala... Nadam se da se mogu vratiti u vrh, najbitnije bi bilo da ostanem zdrav."

Prvi korak prema povratku mogao bi donijeti dobar nastup u Zagrebu. Prvo kolo je riješio, u drugom ide na boljeg iz susreta Richarda Gasqueta i Davidea Sanguinettija, a u njegovoj polovici ždrijeba su i tri Hrvata - Marin Čilić, Mario Ančić i Ivo Karlović...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!