Rukomet

Francuzi i Španjolci osiguravaju polufinale

Branimir Korać • četvrtak, 02.02.2006.

Posljednja tri susreta skupine I Europskog prvenstva trebala bi potvrditi ono što se i očekivalo, prolaz Španjolske i Francuske u polufinale...

Španjolci i Francuzi u najboljoj su poziciji u skupini i bilo bi pravo čudo da ne uđu u polufinale. Njemačka u igru za polufinale ulazi tek u slučaju poraza Španjolaca u posljednjem kolu dok su Slovenci, Poljaci i Ukrajinci potpuno otpali iz igre.

Momčad pod vodstvom Heinera Branda nadat će se pomoći Slovenaca. Slovenija u posljednjem kolu igra protiv Španjolske i u slučaju pobjede Slovenije i pobjede Njemačke nad Poljskom, Nijemci bi otišli dalje umjesto Španjolaca obzirom da će u tom slučaju imati bolju gol razliku. No, da li Slovenija može iznenaditi Španjolsku? Teško. Slovenci igraju dosta neuvjerljivo na ovom prvenstvu i obzirom da su ostali bez polufinala neće imati niti motiva za nešto više. Španjolska izgleda vrlo moćno i ne bi smjela imati problema u ovom susretu.

Francuzi se nalaze trenutno na drugom mjestu i njih Nijemci također mogu još preskočiti. Također im igra poraz Francuza, ali to je nešto što se neće dogoditi. Odlična Francuska igra protiv slabe Ukrajine i sve osim uvjerljive pobjede Francuza za osiguravanje polufinala bit će prvorazredno iznenađenje.

Njemačka protiv Poljske igra prvi meč dana i vjerojatno će ubilježiti laganu pobjedu i iščekivati rasplet preostala dva susreta u skupini. Svaki poraz Španjolske ili Francuske ide im na ruku.

No, realno gledano, teško da će biti iznenađenja. Najvjerojatniji rasplet skupine I bit će Španjolska u polufinalu kao prvoplasirana te Francuska kao drugoplasirana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!