Rukomet

Nijemci bolji od Slovenije, Francuzi ekspresno

Bojan Poturica, Petar Plevnik • srijeda, 01.02.2006.

U susretima skupine I. drugog kruga Europskog prvenstva u Švicarskoj, Njemačka je pobijedila Sloveniju 36:33, Francuska je "pregazila" Poljsku s uvjerljivih 31:21, dok su Španjolci pobjedom nad Ukrajinom (31:29), zadržali prvo mjesto...

Njemačka - Slovenija 36:33 (20:16)
Aktualni europski prvak, reprezentacija Njemačke, pobijedila je Slovence u reprizi finala prošlog Europskog prvenstva. Nijemci su slavili 36:33 u susretu u kojem su imali najviše pet golova prednosti te nisu gubili niti jednom nakon što su Slovenci imali vodstvo 2:1.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 20:16 za Nijemce, a u drugom je sve nastavilo po starom. Nijemci su konstantno držali prednost te su okončali utakmicu pobjedom.

Najbolji u redovima "elfa" bio je Florian Kehrmann koji je zabio osam pogodaka, dok su po sedam postigli Torsten Jansen i Christian Zeitz. Henning Fritz je sakupio 12 obrana. Kod Slovenaca najviše se istaknuo Rutenka koji je postigao deset golova. Sedam pogodaka je zabio Renato Vugrinec.


Francuska - Poljska 31:21 (18:9)
Francuzi su odigrali odlično protiv Poljske te su pobijedili 31:21. Deset golova razlike protiv vrlo solidnog protivnika novi je dokaz da su Francuzi ove godine uistinu spremni za najveće domete, a to je zlato.

Utakmica je bila riješena već na poluvremenu kad su "trikolori" imali vodstvo 18:9. Olivier Girault predvodio je svestrani francuski napad sa sedam pogodaka. Luc Abalo je dodao pet golova, dok su po četiri pogotka zabili Guillaume Gille i Jerome Fernandez. Thierry Omeyer je sakupio 16 obrana.

Kod Poljaka je prednjačio Marcin Ilijevski (7 golova). David Nilsson je dodao šest golova.


Španjolska - Ukrajina 31:29 (17:15)
A Španjolci nastavljaju sa skupljanjem bodova. Nakon jučerašnje pobjede protiv Poljske, Svjetski prvaci su i danas protiv Ukrajine došli do novih bodova, kojima su zadržali vodeće mjesto u skupini I.

Baš kao i jučer i danas su Španjolci problema imali tek u prvom dijelu. Prvih 15-ak minuta Ukrajinci su gotovo stalno bili u minimalnoj prednosti od jednog do dva gola razlike, da bi u završnici prvog dijela Španjolci uspjeli preokrenuti, i na odmor otići sa prednošću od 17:15.

Početkom drugog dijela Španjolci, zahvaljujući dva pogotka Garcie, odlaze na plus četiri i tu je bio kraj priče. Ukrajinci su se jedino dva puta, u 36. i 37. minuti., uspjeli približiti na minus dva, no Španjolci se ponovno odvajaju, te su u 54. minuti otišli na 31:24. Do kraja susreta Ukrajinci koriste opuštanje Španjolaca te serijom 5:0 uspijevaju doći do "podnošljivih" 31:29.

Španjolce je predvodio Garcia sa 10 pogodaka, dok je Fis zabio šest. I danas su se svi Španjolci koji su bili u igri upisali u listu strijelaca. Treba istaknuti i fenomenalnog golmana Hombradosa sa 23 obrane odn. nevjerojatnih 44%.Kod Ukrajine najbolji Stetsyura i Shelmenko sa pet golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!