Rukomet

Danska bolja od Norveške

Boris Marić • srijeda, 01.02.2006.

Posve očekivano Danci su pobijedili Norvešku i ostali u igri za polufinale. Pobjeda od četiri gola razlike ostvarena je bez previše napora…

Norveška je bolje otvorila utakmicu i u 10. minuti vodila je 5:4. Ipak, nakon što je Lokke isključen na 2. minute, Danci preko Madsena, Rasmuseena i Ohma dolaze u vodstvo od tri gola razlike. Od tada se Norvežani bore za izjednačenje, ali bez puno uspjeha. Kjelling je u prvom dijelu potpuno zaustavljen i svoj prvi gol daje tek u 16. minuti utakmice. Danci vode do kraja poluvremena s 1-2 gola razlike, a posebno raspoložen bio je Lars Rasmussen koji je zabijao iz kontri i iz sedmeraca.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U drugom dijelu ista priča, 1-2 gola prednosti za Dance, sve do 51. minute kada Danci golom Jensena dolaze do četiri gola prednosti, 30-26. U posljednje tri minute suci dosuđuju dva sedmerca za Dansku koje realizira Jesper Jensen i time pečati sudbinu Norvežana. Norvežani su cijelo vrijeme jurili rezultat, ali su pravili previše grešaka u napadu i previše sedmeraca u obrani.

Najbolji strijelci kod Danaca bili su Jesper Jensen sa osam (5) golova i Lars Rasmussen sa sedam (4), a kod Norvežana Kjelling sa 9.

Nakon utakmice Joachim Boldsen izjavio je: "Pobijedili smo sa četiri gola razlike, a moglo je biti i više. Norvežani nisu bili dostojan protivnik danas." Norveški izbornik Gunnar Peterssen rekao je: "Nije dovoljno da samo Kjelling i Ege igraju dobro. Svi moraju igrati iznad svojih mogućnosti da bi smo pobjeđivali." Nešto slično izjavio je i nakon poraza protiv Hrvatske…

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!