Tenis

Kostanić korak do prvog naslova

Dražen Patarčić • subota, 11.02.2006.

Zaista je bio užitak gledati kako Jelena Kostanić (87. na WTA listi) danas smireno i sigurno igra polufinale 175.000 $ vrijednog Pattaya Women's opena protiv vrlo raspoložene, pokretljive i opasne Španjolke Nurije Llagostere Vives (50.). Španjolka je danas morala priznati da ju je Jelena nadigrala u svim elementima igre...

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Povela je Jelena u prvom setu s 3:0, malo zastala, dozvolila Španjolki da se vrati u igru smanjivši na 4:3. Ali to je bilo sve što smo od Španjolke uspjeli vidjeti u prvom setu. Završilo je sa 6:3, ali se za svaki gem naša tenisačica morala dobro oznojiti.

U drugom setu počelo je čvršće nego u prethodnom. Jelena je zadržala svoj servis, ali i Llagostera. U trećem gemu Španjolka stišće Jelenu, razmahala se, počela je lopte usmjeravati u kutove terena i lako povela s 15:40.

Vezane vijesti

Činilo se da će Jelena izgubiti svoj servis, ali nije. As iz drugog servisa razbio je čvrstinu Španjolke, i donio joj nervozu. Jelena je spasila tri break-lopte i povela s 2:1.

Sljedeći gem je pokazao pravi karakter naše igračice. Bio je to break bez izgubljenog boda i bez imalo problema. Sigurno i čvrsto. 4:1, 4:2, 5:2 s još jednim asom kojeg se ne bi ni Goran Ivanišević postidio.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Smanjila je Španjolka na 5:3, makar je Jelena imala 40:30, no tu prvu meč-loptu nije uspjela osvojiti. Zato je bez problema zadržala svoj servis, i sa 6:3 kao i u prvom setu, zasluženo ušla u svoje prvo ovogodišnje finale.

Tamo će joj se s druge strane mreže naći zanimljiva i opasna igračica Shahar Peer iz Izraela, 45. tenisačica na svjetskim listama. Peer je sa 7:5 i 6:3 bila bolja od nepostavljene Austrijanke Sybille Bammer.

"Vrlo sam zadovoljna svojom igrom", izjavila je Jelena na izlasku s terena, ekskluzivno za Sportnet.hr. "Rezultat to svakako ne govori, ali bilo je zaista teško parirati po ovoj sparini i vraćati sve te lopte upornoj Vives. Ugodan je osjećaj doći do kraja. Sad me čeka zaista opasna Peer, koju sam imala prilike gledati ovaj tjedan. Imam veliki respekt prema njoj, ali i ja znam igrati. Bit će to sigurno zanimljiv i neizvjestan meč, u kojem bi mogle odlučiti nijanse, odnosno svježina."

Jelena je u pravu, Izraelka je čvrsta na reketu, pokretljiva, ima jak udarac, ali je nesigurna na svom servisu. Danas je imala sreće i uspjela vratiti izgubljene servise. Ako bi Jelena ponovila današnju igru, zasigurno je naša igračica u prednosti. U nedjelju ćemo i to saznati.

WTA Pattaya, 11.2.2006., polufinale: Shahar Peer (ISR, 4) - Sybille Bammer (AUT) 7:5, 6:3, Jelena Kostanić (CRO) - Nuria Llagostera Vives (ESP, 5) 6:3, 6:3.

WTA Pattaya, 11.2.2006., polufinale, parovi: Yan / Zheng (CHN/CHN, 1) - Hsieh / Tanasugarn (TPE/THA) 6:2, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!