Zimski sportovi

Zatvorene ZOI u Torinu

HINA • nedjelja, 26.02.2006.

Uz veličanstveni vatromet, glazbu i ples na stadionu u Torinu ugašen je olimpijski plamen, čime su službeno zatvorene XX. zimske olimpijske igre...

Svečanost zatvaranja obilježena je u znaku karnevala, uz nastupe brojnih plesača i pjevača, a posebno oduševljenje publike izazvao je mimohod sportaša - sudionika ZOI.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Igre je službeno zatvorio Jacques Rogge, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), koji je u govoru pohvalio domaćine Igara za odlično obavljen posao, te najavio održavanje XXI. zimskih olimpijskih igara u Vancouveru za četiri godine.

Na ZOI u Torinu sudjelovalo je 2.500 sportaša iz 84 zemalja, koji su se u 16 dana na borilištima borili za 84 kompleta medalja. Najuspješnija zemlja po broju odlic(ja je Njemačka, čiji su sportaši osvojili 29 medalja, od toga 11 zlatnih, 12 srebrnih i šest brončanih, a slijede SAD s 25 medalja (9 zlatnih, 9 srebrnih, 7 brončanih) i Austrija s 23 medalje (9 zlatnih, 7 srebrnih, 7 brončanih).

Hrvatska, čiju je zastavu na zatvaranju nosio vozač hrvatske bob-reprezentacije Ivan Šola, na ljestvici je zauzela 16. mjesto s jednim zlatom (Janica Kostelić u kombinaciji) i dva srebra (Janica Kostelić u superveleslalomu i Ivica Kostelić u kombinaciji).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!