Ostali sportovi

Grgić upitna za dvoransko SP

HINA • utorak, 28.02.2006.

Glavni cilj naše atletske reprezentacije u ovoj godini je nastup na Europskom prvenstvu, koje će se od 7. do 13. kolovoza održati u Göteborgu, i za koje je već 14 atletičara ispunilo norme, izjavio je danas na prvoj konferenciji za novinare koju je održao kao v.d izbornika i glavnog trenera hrvatske atletske reprezentacije Siniša Ergotić...

"Stručna Komisija Hrvatskog atletskog saveza i predsjednik Luciano Sušanj prihvatili su moj program rada u kojem sam predložio trenere koji će na reprezentativnoj razini brinuti za pojedine sportove i discipline. Tako će za bacače biti odgovoran Ivan Veštić, za srednje i duge pruge Mladen Kršek, za sprintere i preponaše Marinko Šipoš, a ja za skakačke discipline", rekao je Ergotić, naglasivši da za nastup na velikim međunarodnim natjecanjima ubuduće neće biti presudno samo ispunjenje norme, nego i konstantnost forme.

Slika 1 od 2.
Foto: Dario Dodić

Po njegovim riječima, zbog ozljede zadnje lože, zadobivene treniranjem na otvorenom u Zagrebu u zimskim uvjetina, upitan je nastup europske juniorske prvakinje na 400 m i ponajbolje mlade atletičarke svijeta Danijele Grgić na Svjetskom dvoranskom prvenstvu, koje će se od 10. do 12. ožujka održati u Moskvi.

"Moglo bi se dogoditi da u Moskvi boje naše zemlje brani samo Blanka Vlašić, ali ostaje nada da će Danijela Grgić, koja se trenutno nalazi na završnim dvoranskim pripremama u Budimpešti, ipak putovati u Moskvu. Zagreb kao milijunski grad trebao bi osigurati uvjete za izgradnju jedne kružne dvorane i riješiti pitanje zimskih priprema hrvatskih atletičara, a Split bi sada trebao iskoristiti popularnost Blanke Vlašić koja je postala svjetki 'brand' i dobiti pravu atletsku dvoranu. U nju bi značajna sredstva uložila i Medunarodna atletska federacija, jer bi Split tada imao sve uvjete da postane svjetski atletski centar, a veseli što takav projekt sada ima podršku i grada i Vlade", kazao je Ergotić.

Po njegovom mišljenju, Blanka Vlašić, koja na SP u Moskvi brani brončano odličje osvojeno 2004. na dvoranskom SP u Budimpešti, po trenutačnoj formi i konstantnosti skokova iznad dva metra spada u najuži krug kandidata za osvajanje jednog od odličja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!