Tenis

Ivanu bratislavski znanac, Mariju Peruanac

Ivor Krapac • subota, 06.05.2006.

Ivan Ljubičić i Mario Ančić doznali su startne suparnike na četvrtom ovosezonskom Masters Series turniru, koji se idućeg tjedna igra na crvenoj zemlji Rima. Ivan je treći nositelj, a u prvom kolu čeka ga Slovak Dominik Hrbaty, dok će se Mario sresti s Peruancem Luisom Hornom...

Ljubo će tražiti drugo kolo u dvoboju s Dominikom Hrbatyjem, 21. na Entry listi, s kojim se posljednji put sreo u prošlogodišnjem i za nas povijesnom finalu Svjetske skupine Davis Cupa u Bratislavi. Slovak je tada slavio u pet setova, a to mu je bila jedina pobjeda u šest ogleda s prvim hrvatskim reketom; pet ranijih dvoboja otišlo je na Ivanovu stranu.

Ukoliko svlada Hrbatyja, Ljubičić bi se u drugom kolu susreo s boljim iz ogleda Fabricea Santoroa i kvalifikanta. Prvi postavljeni tenisač koji bi mu se mogao naći na putu je 16. nositelj Robby Ginepri (potencijalno treće kolo), no nije nemoguće da u toj fazi turnira naiđe na ove sezone odličnog Tommyja Haasa. Ginepri na startu turnira ide na Maksa Mirnjog, a Haas na Gaela Monfilsa.

Vezane vijesti

Od ostalih nositelja, u Ivanovoj četvrtini ždrijeba su i Andy Roddick (5.) i Tommy Robredo (12.), s kojima bi se mogao sresti u četvrtfinalu. Najzvučniji potencijalni polufinalni suparnici su drugopostavljeni Rafael Nadal i osmi nositelj Gaston Gaudio.

Ančić u prvom kolu ide na Luisa Hornu, 43. na svijetu, s kojim se dosad susreo samo 2004. u prvom kolu Wimbledona, uz pobjedu u četiri seta. Peruanca prvenstveno pamtimo po osvajanju zagrebačkog Challengera prije četiri godine, kad je u finalu glatko svladao Dominika Hrbatyja, Ljubičićevog startnog suparnika u Rimu.

Mariju je "za dlaku" izmaknuo status nositelja, tako da je njegov put do velikog rezultata nešto teži. Ukoliko pobijedi Hornu, u drugom kolu susrest će se s boljim iz dvoboja sedmopostavljenog Jamesa Blakea i Francuza Florenta Serre, a korak iza najvjerojatnije bi stigli Guillermo Coria ili Marat Safin, koji za početak čekaju kvalifikante.

Ančićevu četvrtinu ždrijeba predvodi četvrtopostavljeni David Nalbandian (potencijalno četvrtfinale), a vodeći nositelj tog, gornjeg doma je Roger Federer, prvi na svijetu.

Federer na startu ide na Argentinca Juana Ignacija Chelu, dok će dosta neugodnog suparnika imati i drugopostavljeni Nadal, kojeg čeka Carlos Moya. "Kralj Umaga" ovog tjedna odlično gura u Estorilu, a protiv Nadala je ranije ove sezone već osjetio slast pobjede, u tri seta drugog kola Masters Series turnira u Miamiju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!