Tenis

Mario sa sedam života

Ivor Krapac • četvrtak, 11.05.2006.

Mario Ančić je drugi dan zaredom uspješno prošao veliki triler na Masters Series turniru u Rimu. Nakon jučerašnje teško izborene pobjede nad Florentom Serrom, Mario je danas slavio uz tri spašene meč-lopte i okretanje zaostatka od 5:1 u trećem setu, došavši do 6:3, 6:7(4) i 7:5 u osmini finala protiv španjolskog kvalifikanta Rubena Ramireza Hidalga...

Šest života iz naslova, po jedan za svaku spašenu meč-loptu u posljednja dva dana, bilo je dovoljno da Mario napravi novi korak i izbori četvrtfinale jakog turnira na rimskoj crvenoj prašini. Šest života je potrošio, a jedan još ima; sutra ga među posljednjih osam čeka četvrti nositelj David Nalbandian, koji je danas sa 7:5 i 6:4 bio bolji od Alberta Martina.

Protiv Ramireza Hidalga Mario je išao s ruba pobjede do ruba poraza, pa natrag, sve do velikog preokreta i sretnoga kraja. Nakon što je s dva breaka riješio prvi set, pa dostigao rani break zaostatka u drugom, Ančić je imao priliku za raniji dovršetak posla s dvije meč-lopte pri vodstvu od 6:3 i 5:4, no Ramirez Hidalgo tada se ipak spasio na svom servisu. Španjolac je malo kasnije kapitalizirao to izvlačenje i sa 7:4 u tie-breaku izborio treći set.

Tu je sve vrlo brzo krenulo na Ramirez Hidalgov mlin. Break za 3:1, pa još jedan, za velikih 5:1, kad se već činilo da se ponavlja priča iz jučerašnjeg Marijevog dvoboja sa Serrom, Francuzov veliki pad u trećem nakon propuštenih meč-lopti krajem drugog seta... Srećom, potvrdilo se da Ančić nije Serra i da ne poznaje situaciju u kojoj se nije vrijedno boriti.

Ramirez Hidalgo je kod 5:1 propustio prvi servis za meč, a na drugom je bio znatno bliže. Kod 5:3 imao je 40:15, dvije uzastopne meč-lopte, no ni to nije bilo dovoljno... Mario se nije dao ni gem kasnije, kad je izvukao i treću meč-loptu i držao za 5:5, što je, pokazalo se, bilo ključno. Nakon toga stigao je break za 6:5 i dovršetak posla šestim gemom u nizu, nakon ukupno tri sata i 10 minuta igre.

Vremena za oporavak i pripremu za Nalbandiana nema previše, a dodatni problem za Marija predstavlja i što se danas u trećem setu dosta mučio s boli u leđima, zbog čega je tražio pomoć fizioterapeuta. Podsjetimo, prošlog mjeseca su ga upravo leđa odvojila od nastupa u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa protiv Argentinaca, nadajmo se da se ne radi o obnavljanju te ozljede...

Ipak, bez obzira na problem s leđima i neovisno o ishodu sutrašnjeg dvoboja s Nalbandianom, Mario može već sada biti jako zadovoljan obavljenim u Rimu. Ovo mu je drugo Masters Series četvrtfinale u karijeri, a prvo se dogodilo ranije ove sezone, na tvrdoj podlozi Miamija. Pokazao je da može i na zemlji.

Masters Series Rim, 11.5.2006., osmina finala: Federer (Švicarska, 1) - R. Stepanek (Češka, 14) 6:1, 6:4, Almagro (Španjolska, Q) - Davidenko (Rusija, 6) 7:6(6), predaja Davidenka, Nalbandian (Argentina, 4) - A. Martin (Španjolska, Q) 7:5, 6:4, Ančić (Hrvatska) - Ramirez Hidalgo (Španjolska, Q) 6:3, 6:7(4), 7:5, Roddick (SAD, 5) - Rusedski (Velika Britanija) 7:6(4), 6:2, Monfils (Francuska) - Santoro (Francuska) 7:6(7), 6:2, Gonzalez (Čile, 10) - Berdych (Češka) 6:2, 6:4, Nadal (Španjolska, 2) - Henman (Velika Britanija) 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!